• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

19.03.2021

15:12

GRAĐANI PROKUPAČKOG NASELJA GARIĆ NA IVICI ŽIVACA! Teški kamioni uništavaju im kuće, gradonačelnik OBEĆAO REŠENJE/FOTO/

Vesti

GRAĐANI PROKUPAČKOG NASELJA GARIĆ NA IVICI ŽIVACA! Teški kamioni uništavaju im kuće, gradonačelnik OBEĆAO REŠENJE/FOTO/

Podeli vest

Stanovnici prokupačkog naselja Garić, koje počinje od Gradske bolnice, ka Belom kamenu,bili su prinuđeni da blokiraju regionalni put, koji je zapravo Pasjačka ulica u ovom delu grad

Na taj način oni su skazali svoje negodovanje jer ovu deonicu koriste privatni kamioni za dovoženje kamena iz dva kamenoloma. Kako kažu, ti kamioni teško 50 tona su potpuno uništili asfalt, ugrožavaju njihove kuće, a i velika su opasnost za sve pešake, posebno decu.

Tom prilikom gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je rekao da je upoznat sa problemom i da je lokalna vlast na strani građana. On očekuje rešenje problema već na proleće.

Foto: Lj.S.

 

- Skoro godinu dana ukazujemo na problem. Ovo je Pasjačka ulica, a to što je ona deo regionalnog puta Prokuplje- Žitni Potok mi nemamo ništa sa tim. Ovaj asflat i konfiguracija zemljišta ne može da izdržite kamione. Ipak oni prolaze, po pedeset dnevno i sve je gore- kaže Zoran Grujović, stanovnik Garića.

On dodaje da će opet da posete lokalnu vlast sa jasnim zahtevima.

- Želimo da znamo ko je dozvolio kamionima da koriste ovaj put i hoćemo da se vrati znak i funkcija ulice koja je postojala do 2012. godine- dodaje Grujović.

Foto: Lj.S.

 

Nada Šarčević čija je kuća tik uz ulicu objašnjava da su kamioni za ove dve godine potpuno uništili ne samo asflat, već i privatna zemljišta.

- Kada prolaze, tlo vibrira. Moje kupatilo koje je staro par godine potpuno je uništeno, samo čekam da mi plafon padne na glavu- očajna je ona.

U naselju, po gruboj proceni, je stotinak dece, koja svakodnevno koriste ovaj put, koji nema trotoare na putu do škole, a noćna mora stanovnika Garića krenula je pre dve godine kada su dva privatnika dobila dozvolu da eksploatišu kamen na potezu iznad naselja. U međuvremenu je pod pritiskom lokalne vlasti jedan privatnik prestao da koristi ovaj put,a li je drugi nastavio.

Foto: Lj.S.

 

- Znamo za problem i pokušavamo da budemo ti koji će pomoći rešavanju. Ovo je regionalni put nad kojim mi nemamo nadležnost, ali smo postigli to da su privatni prevoznici koji ga koriste, pristali da
urede alternativni i već je završena projeknta dokumentacija. Očekuje se na proleće da se osposobi
taj put, zato molim građane Garića da budu strpljivi- kaže gradonačelnik Prokuplja Milan
Aranđelović.

On dodaje da je lokalna samouprava na njihovoj strani i da će i dalje da pregovara sa privatnicima i da nadgleda da li će dogovor koji je postignut da se ispoštuje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set