• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2021

07:31

AMSS: Zbog snega ograničena brzina na auto-putu Miloš Veliki

Vesti

AMSS: Zbog snega ograničena brzina na auto-putu Miloš Veliki

Podeli vest

Zbog snežnih padavina i zimskih uslova vožnje, brzina je na auto-putu Miloš Veliki ograničena na 80, a u zonama tunela na 60 km na čas, saopoštio je jutros Auto-moto savez Srbije


Nove intezivne snežne padavine u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Valjeva, Prijepolja, Novog Pazara, Kuršumlije, Požege, Zlatibora, Leskovca, Vlasotinca i Crne Trave dodatno su otežale već zimske uslove vožnje.

Formiran je novi dodatni sloj snežnog pokrivača ispod kojeg se nalaze stare naslage snega i leda što otežava čišćenje puteva, a samim tim i odvijanje saobraćaja, a

Zbog zastoja koji su česti u ovakvim uslovima, vozačima ne preporučuje korišćenje ovih puteva, a ukoliko je putovanje neodložno potrebno je koristite pravce koji spadaju u prvi prioritet čišćenja uz obaveznu upotrebu lanaca ukoliko na kolovozu ima snega i leda.


Prema informacijama Uprave granične policije - dobijenim u 05:15 časova, zadržavanja na teretnim terminalima naših GP:

- GP Batrovci, TMV izlaz - 60 minuta;

- GP Horgoš, TMV izlaz - 120 minuta;

- GP Kelebija, TMV izlaz - 60 minuta.

- Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja vozila.

Zbog snega, na auto-putu E-80 ograničena brzina kod tunela

Na auto-putu E-80, zbog snežnih padavina, u zonama tunela Progon, Pržojna Padina, Sarlah i Sopot brzina kretanja vozila ograničena je na 60 km na čas, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set