• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2024

18:00

Ova žena ne podnosi glasove svoje dece! Mora da nosi slušalice da ih ne bi čula - svaki zvuk za nju je pravo mučenje (VIDEO)

Shuterstock

Zanimljivosti

Ova žena ne podnosi glasove svoje dece! Mora da nosi slušalice da ih ne bi čula - svaki zvuk za nju je pravo mučenje (VIDEO)

Podeli vest

Engleskinja Karen Kuk (49) pati od retkog i neobjašnjivog oboljenja ušiju i ne može da podnese zvukove.

Karen  Kuk je volela zvuk smeha svoje dece. Sada, to je nepodnošljivo mučenje.
Ona ima retko stanje uha i izolovana je od svoje porodice jer jednostavno ne može da podnese njihovu buku.

Ona čak nosi i slušalice da priguši svaki nagoveštaj buke.

Karen je rekla:  - Nedostajalo mi je da budem mama, žena i da uživam u porodičnom životu, ali više nisam mogla da podnesem mučenje koje mi je to donelo.

Karen je ranije bila stjuardesa i član posade a u avionu i često je doživljavala osećaj pritiska u ušima.

Ali jednog dana ušu se  nisu vratilie u normalu.

Od tada pati od neprekidnog zvonjenja, kao i od stalnog peckanja, a zvuci njene porodice čine je razdražljivom.

Foto: Shuterstock

 

 

Sada, Karen deli svoju mučnu bitku za podizanje svesti o teškoj hiperakuziji bola - gde svakodnevni zvuci izazivaju potpunu agoniju.

 - Svaki put kada bi se moja deca smejala ili pričala, bila bih ispunjena teškim bolom - rekla je ona.

- Život se pretvorio u nemilosrdni dan mrmota. Kad god sam bila napolju ili sedela sa svojim mužem Nikom i decom, buka njihovog dobrog provoda bila je nepodnošljiva. Morala sam da se sklonim od njih u drugu sobu - dodala je ona.

Foto: Shuterstock

 

 

Karen se priseća upornog osećaja  punoće u ušima posle dugog leta, koje traje i nakon nekoliko dana.

Ubrzo, kad god je bilo pozadinske buke, poput vetra, muzike ili TV-a, pojavila bi se zvonjava u ušima.

Kako je zvonjava postajala sve glasnija, bol se povećavao.

 - Buka se takmičila sa svakim drugim zvukom - rekla je ona.

Foto: Shuterstock

 

Vremenom je postajalo sve gore, a Karen je uradila test sluha koji nije otkrio ništa. Zatim je počelo peckanje.

- Rečeno mi je da će se moj mozak na kraju prilagoditi i moja porodica je čak verovala da moj problem ima psihološki uzrok -rekla je Karin.

Njena  situacija se brzo pogoršala, do te mere da je na kraju bila vezana za kuću godinu dana i morala je da napusti karijeru.

Probala je razne lekove protiv bolova, kao i holističke terapije, ali ništa nije uspelo.

Sva komunikacija se svela na šapat i pisane beleške, sve dok konačno nije dobila dijagnozu u februaru 2022.

Veruje se da je njen poroblem možda posledica infekcije uha u detinjstvu, ali tačan uzrok ostaje nepoznat.

Većinu dana ona sedi sama sa slušalicama u pokušaju da priguši sve zvukove oko sebe.

Čak i vetar koji šušti  ili saobraćaj koji prolazi pored njene kuće dovoljan je da Karen izazove ogroman bol.

- To je kao vrsta migrene – kao da želite da otvorite glavu da biste smanjili pritisak. Nedostaje mi da budem mama, nedostaju mi zvukovi koje deca prave kada dođu iz škole. Moja kuća je zatvor. 

Ali Karen se nada da bi jednog dana medicina mogla da joj pomogne da joj se život vrati.

- Želim da pronađem čudo koje će me vratiti kod moja dva dečaka i omogućiti mi da ih vidim kako odrastaju - rekla je ona.

- Prestala sam da izlazim i postala sam svoka senka, ali sam odlučna da ne odustanem - zaključila je Karin, a prenosi the Sun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Radeta Brajovića!
Politika

"Iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac": Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Radeta Brajovića!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" u kome je istakao da je sa tugom primio vest o njegovoj smrti, jer je, kako je rekao, sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.

08.07.2024

17:53

TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!
TOTALNA ESKALACIJA

Rusi nemilosrdni! Kijev traži hitnu sednicu SB UN! Zelenski se oglasio nakon stravičnog razaranja, hoće li išta ostati od Ukrajine?!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas, nakon sastanka sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje. Ova vest dolazi nakon razornog udara ruskih snaga na gradove širom Ukrajine, prilikom čega je poginulo najmanje 29 ljudi.

08.07.2024

16:40

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija