• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2021

15:40

NOVI VREMENSKI OBRT! Evo kada nas očekuju paklene vrućine!

Vesti

NOVI VREMENSKI OBRT! Evo kada nas očekuju paklene vrućine!

Podeli vest

Meteorolog Đorđe Đurić naveo je da nas danas sa severa očekuje brz prodor hladnog fronta, uz prolazne padavine i veoma jak severozapadni vetar. Kako kaže, nakon svežijeg početka, tokom sledeće sedmice nas očekuje pravo letnje vreme, sa temperaturama višim od 30 stepeni

- U nedelju će tokom zore u Vojvodini uslediti prodor hladnog fronta sa severozapada i tokom prepodneva on će preći i preko ostalih predela Srbije. Na svom putu doneće prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i veoma jak severozapadni vetar. Već u toku pre podneva u Vojvodini, a posle podne i u ostalim predelima Srbije očekuje se delimično razvedravanje, ali će i dalje duvati veoma jak severozapadni vetar. Vetar će u nedelju po i posle prodora hladnog fronta ponegde imati i olujne udare. Nakon jutarnjih 12 do 18°C, tokom dana će se osetiti prodor svežije vazdušne mase sa severozapada preko Panonske nizije, pa će maksimalna temperatura biti od 20 do 25°C - rekao je Đurić.

Kako kaže, u ponedeljak u većem delu Srbije promenljivo oblačno, uz umeren do jak severozapadni vetar, a sredinom dana i posle podne uz jači razvoj oblačnosti očekuje se kratkotrajna i lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, naročito na istoku i jugoistoku Srbije, u Pomoravlju, na jugu Banata i na planinama. Napominje da će u  ponedeljak biti još svežije, a osećaj svežine povećavaće i jak severozapadni vetar, pa će maksimalna temperatura biti od 18 do 24°C.

 

 

- Još u utorak će duvati pojačan severozapadni vetar, naročito u Pomoravlju i na istoku Srbije. U utorak se očekuje i postepena, ali ne i potpuna stabilizacija vremena. U prizemlju će sve više jačati uticaj anticiklona sa zapada Evrope i Atlantika, dok će sa istoka i jugoistoka uticati visinski ciklon. Biće i toplije. Usled takve sinoptičke situacije, od srede se očekuje sunčano i toplo vreme, uz advekciju toplije vazdušne mase sa jugozapada, pa će maksimalne temperature u drugoj polovini sledeće sedmice biti oko i nešto preko 30°C. Na istoku i jugoistoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima sredinom dana i posle podne jači razvoj oblačnosti i kratkotrajna pojava pljuksova sa grmljavinom, a petak i sledeći vikend mogao bi doneti lokalne nestabilnosti u vidu poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom i ostalim predelima Srbije, ali se zadržava toplo vreme - istakao je meteorolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set