• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

23.06.2021

17:23

DA SE ZNA, ONI SU NAJBOLJI! Na prijemu kod gradonačelnika Lukača najuspešniji učenici Kikinde/FOTO/

V.N.

Vesti

DA SE ZNA, ONI SU NAJBOLJI! Na prijemu kod gradonačelnika Lukača najuspešniji učenici Kikinde/FOTO/

Podeli vest

Najuspešniji učenici iz tri kikindske srednje škole sa svojim mentorima, njih dvadesetak, učestvovali su na prijemu kod gradonačelnika Nikole Lukača

Tom prilikom uručeni su im prigodni pokloni sportistima, psiholozima, fizičarima, matematičarima koji su postigli zapažene rezultate na državnim takmičenjima u školskoj 2020/2021. godini, čestitao je gradonačelnik Kikinde sa svojim saradnicima i tom prilikom istakao da je Kikinda posebno ponosna na svoje mlade sugrađane koji su najbolji zalog za budućnost, kako grada, tako i Republike Srbije.

Foto: V.N.

 

- Zadovoljstvo mi je da ugostim srednjoškolce koji su ostvarili zapažene rezultate. Oni su ponos Kikinde i Grad će uvek podržavati mlade talente, a u narednom periodu još više. Ti učenici su postigli vrsne rezultate i kada govorimo o tome, ulaganje u znanje je ulaganje koje mora imati prioritet. Želim im svu sreću i zdravlje, da nastave da nižu uspehe i da uvek daju sve od sebe-rekao je gradonačelnik Lukač.

Foto: V.N.

 

Prijem kod gradonačelnika srednjoškolcima će ostati u lepom sećanju i biti podsticaj za postizanje daljih uspeha na takmičenjima.

- Ove godine takmičila sam se u oblasti psihologije, napisala sam naučno-istraživački rad i osvojila sam prvu nagradu na Republičkom takmičenju u Pančevu. Ovaj prijem je svakako podstrek za dalje uspehe i sledeće godine takmičiću se iz iste oblasti. Nameravam da upišem psihologoju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Polaznica sam i Regionalnog centra za talente-rekla je Aleksandra Ćurčin, koja je završila treću godinu Gimnazije „Dušan Vasiljev“, prirodno-matematičkog smera.

Foto: V.N.

 

- Na Republičkom takmičenju u streljaštvu u Nišu, moja ekipa osvojila je drugo mesto. Ovaj prijem kod gradonačelnika je svojevrsni znak pažnje koji mnogo znači, dođe kao neka nagrada na ceo uspeh i motivacija za dalje uspehe. Svakako, puno znači i to što vidimo da neko vrednuje ono što radimo- izjavio je Vuk Šerbula đak treće godine Tehničke škole.

- Definitivno je fizika moj budući poziv i nameravam da je studiram. Redovno učestvujem u proverama znanja, a na Republičkom takmičenju iz fizike u Kragujevcu pripala mi je treća nagrada- kazao je Stefan Sremčev, učenik trećeg razreda Gimnazije „Dušan Vasiljev“.

Foto: V.N.

 

Sava Isakov,profesor matematike u Tehičkoj školi Kikinda, jedan je od onih prosvetih radnika koji su ceo svoj radni vek i vreme bespoštedno trošili u radu sa učenicima, naročito sa talentovanim đacima.

- U penziji sam dve godine, ali radim po pozivu sa darovitim učenicima. To su deca koja su vredna, posvećena, osvojaju nagrade i čvrsto stoje na nogama u nameri da uspeju. Mi se njima ponosimo, ima puno mladih talentovanih đaka. Oni su bolji od nas i biće bolji. Vredni su mnogo i to je ono što je veoma važno-kaže profesor Isakov.

Foto: V.N.

 

Učenici Gimnazije „Dušan Vasiljev“, Tehničke i Srednje ekonmsko-trgovinske škole obećali su da će i dalje dostojno reprezentovati Kikindu i Srbiju, raditi na sebi i postizati još bolje rezultate na  takmičenjima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set