• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2021

18:51

Kancelarija za KiM položila kamen temeljac za vrtić u Goraždevcu! /FOTO/

Kancelarija za KiM

Vesti

Kancelarija za KiM položila kamen temeljac za vrtić u Goraždevcu! /FOTO/

Podeli vest

U Goraždevcu je danas položen kamen temeljac za novi vrtić, koji se gradi na crkvenoj zemlji i prostiraće se na 460 kvadrata, a moći će da primi 60 mališana

Završetak gradnje očekuje se na proleće naredne godine. 

Kamen temeljac položila je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković zajedno sa vladikom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem i predsednikom Privremenog organa opštine Peć Milošem Dimitrijevićem. 

Stojković je čestitala predsedniku opstine, vladiki i svim porodicama navodeći da kamen temeljac koji je danas položen simbolizuje napredak, bolji život i podmladak. 

Vladika Teodosije istakao je da se eparhija zajedno sa svojom državom trudi da doprinese opstanku i životu na Kosovu i Metohiji. 

- Obnavljamo crkve, obnavljamo domove, evo danas ovde je postavljen kamen temeljac za obdanište, za najmlađe. To je znak da će se deca ovde rađati, da će se ovo selo obnavljati i da ćemo u budućnosti biti ono što smo i sada i što smo i bili - rekao je vladika. 

Foto: Kancelarija za KiM

Miloš Dimitrijević je rekao da moramo da podržimo život kako bismo mogli da opstanemo na ovim prostorima. 

- Imati crkvu i državu Srbiju uz sebe je veliki blagoslov i naš narod koji živi ovde trebalo bi da bude svestan koliko je to važno za našu dalju borbu i život svih nas - kazao je Dimitrijević.

S obzirom da se radi o povratničkom mestu, da osim škole, u kojoj se izvodi pripremni predškolski program, ne postoje drugi objekti koji bi zadovoljili potrebe sve većeg broja stanovnika i sve većeg broja dece, Vlada Srbije je preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju izdvojila sredstva za izgradnju ovog vrtića. 

Vrtić će imati dve smeštajne jedinice, za jaslenu grupu i grupu dece od dve do sedam godina. Radove finansira Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ukupna vrednost projekta iznosi 36 miliona dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set