• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.12.2021

07:45

VAŽNO SAOPŠTENJE MUP! Građani, ukoliko danas budete imali problema zbog blokade puteva, pozovite policiju

Informer

Vesti

VAŽNO SAOPŠTENJE MUP! Građani, ukoliko danas budete imali problema zbog blokade puteva, pozovite policiju

Podeli vest

Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800 104103, saopštio je MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema, mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.

U saopštenju MUP još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Evo, dok nisu počele blokade saobraćajnica širom Srbije, a poučen, nažalost, onim što se kao povod dešavalo u našoj bližoj prošlosti, želim da dan jedan komentar. Za razliku od nekih analitičara ili medija, čini mi se da ove blokade, potpuno nezakonite, neće uopšte proteći mirno jer to nije u interesu onih koji to organizuju. Mir najmanje. Cilj je da dođe do nasilja i da se time pošalje loša slika o Srbiji kao, navodno, "duboko podeljenom društvu na ivici građanskog rata", kako je to izvolela reći i, očigledno, to prizivajući jedna veoma agresivna i snažno pozicionirana Đilasova saradnica koja uporno potpaljuje i širi antisrpsko raspoloženje u zemlji i regionu. Ako dođe do sukoba revoltiranih građana sa onima koji maltretiraju i onemogućavaju drugima slobodu kretanja ne znam kako će to srpska policija da spreči ako se, za razliku od zapadnoevropskih, povlači pred teškim kršenjem zakona i Ustava i to samo zato da nam slučajno neko iz EU ili Evropskog parlamenta nešto ne zameri. Jer ako sutra svako uzme zakon u svoje ruke, tu onda više nema države. Onda će bilo ko da blokira puteve kad mu padne na pamet. Kad može jednom, može uvek. Bojim se da iza svega stoje oni koji pokušavaju i spolja i iznutra da zaustave i sruše Srbiju. Daj, Bože, da se varam.

VAŽNO SAOPŠTENJE MUP!
Beograd

VAŽNO SAOPŠTENJE MUP!

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike utakmica koje će se održati 5. i 6. decembra, a u skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije

03.12.2021

22:05

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set