• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Tasić

02.01.2022

13:37

IVANA S OSMEHOM HODA KROZ ŽIVOT! U neprestanoj borbi za lično i opšte dobro postala je POBEDNICA, SPOSOBNA DA POMAŽE I DRUGIMA!

Privatna arhiva

Vesti

IVANA S OSMEHOM HODA KROZ ŽIVOT! U neprestanoj borbi za lično i opšte dobro postala je POBEDNICA, SPOSOBNA DA POMAŽE I DRUGIMA!

Podeli vest

Ivana Nikolić (40) iz Surdulice je mlada žena koju život nije mazio, ipak ona retko skida osmeh sa lica. A iza tog osmeha je žena koja je uspela da iz životnih nedaća izađe kao pobednik i da neprestano pomaže drugima.

Ona otvoreno govori o problemima sa kojima se suočila u braku zbog čega se u međuvremenu razvela.

- Pre osam godina odlučila sam da stavim tačku na svoj brak, zbog nasilja koje sam trpela od bivšeg supruga koji je, nažalost, preminuo u međuvremenu.

Nije jednostavno o tome govoriti, ne želim da iznosim detalje, ali znam da nisam jedina žena koja je prošla kroz to i zbog toga tako otvoreno govorim o tome.

Majka sam jednog sedamnaestogodišnjeg i jednog petnaestogodišnjeg momka. Radim u Turističkoj organizaciji i sada posle svega kažem da sam vrlo zadovoljna i ispunjena - kaže Ivana.

Ona kaže da se celog tog haosa seća kao kroz maglu, ali da je zahvalna i Bogu i ljudima što je uspela da se izbori za svoju decu i sebe. Upravo u tome nalazi snagu da aktivno pomaže drugima.

- Radila sam sve moguće poslove da bih prehranila svoju decu, bilo mi je važno da ih vaspitam a pri tom i da izlečim svoje rane, htela sam da im budem dobra majka u svakom smislu te reči.

 Bilo je dana kada bukvalno ni za hleba nismo imali, bez struje smo bili nekoliko puta ali sada je sve to iza nas - priča Ivana dok se osmehuje ali je ipak odaje suza u uglu oka.

Foto: S.T.

Surdulica

Ivana je pre nekoliko godina zajedno sa svojim prijateljima postala deo organizacije “Humano srce Surdulice”, koja je u voj opštini simbol za humanost.

Prikupili su puno novca za lečenje bolesne dece, neprestano radeći na terenu, često i po 16 sati kako bi animirali ljude makar da pošalju jedan SMS za lečenje bolesnog deteta.

- Surduličani i prijatelji me vide kao jednu surovo iskrenu, poštenu i dobru osobu koja zna šta želi u životu i često me pitaju kako sam uvek nasmejana.

Kada jednom u životu osetiš tugu onda umeš da ceniš sreću, pa je osmeh postao sastavni deo moje svakodnevnice - kaže Ivana.

Ona je tu kad god nekome zatreba pomoć, kada bije humane bitke može biti vrlo tvrdoglava i svojeglava, ali kaže da zna da prizna kad pogreši.

Ivana je ovih dana zauzeta opremanjem prostorija organizacije “Humano srce Surdulice”.
Kaže da je ta, od skora i formalna organizacija, prikupila oko milion evra pomoći i da su sada u situaciji da mole za pomoć oko opremanja prostorija, ali da je sigurna da će i u tome uspeti.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set