• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

12.02.2022

10:37

ČARAPANI PODELILI ZLATNE KACIGE! U Kruševcu završen jubilarni konkurs, žiri proglasio NAJBOLJE KARIKATURE

R. B.

Vesti

ČARAPANI PODELILI ZLATNE KACIGE! U Kruševcu završen jubilarni konkurs, žiri proglasio NAJBOLJE KARIKATURE

Podeli vest

Prvu nagradu u kategoriji karikatura osvojio je Benjamin Ale Ali iz Irana, drugu Muharem Đerlerk iz Srbije, dok je treća nagrada pripala Damiru Novaku iz Hrvatske. Zlatne kacige Toši Borkoviću iz Beograda, Đokici Miljkoviću iz Novog Sada, Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Kruševca i Zoranu Đurkoviću iz Vršca

Dobitnk Prve nagrade jubilarne 30. Zlatne kacige Medjunarodnog festivala humora i satire za karikaturu je Benjamin Ale Ali iz Irana. Druga nagrada pripala je Muharemu Đerlerku iz Srbije, dok je treću nagradu osvojio Damir Novak iz Hrvatske.

Foto: Foto KCK

 

Zlatne kacige dobili su za karikaturu Tošo Borković iz Beograda , za priču Đokica Miljković iz Novog Sela, za pesmu Dragiša Pavlović Rasinski iz Kruševca i za aforizam Zoran Đurković iz Vršca. Odluku žirija 30. Konkursa,Zlatna kaciga 2022,, u Medija centru novinarima je saopštila direktorka Kulturnog centra Kruševac Violeta Kaplarević

- Tema je bila „JUBILEJ “ za karikaturu , pisanu formu, i za mlade do 18 godina. Iz 46 zemlja sveta prispelo je 453 karikatura, 20 priča, 23 pesme i 715 aforizama-istakla je Violeta Kaplarević, naglasivši da u godini jubileja ustanove i festival obeležava 30. godina postojanja.

Foto: Foto KCK

Prve nagrada Benjamin Ale Ali iz Irana

U kategoriji mladih do 18 godina prvu nagradu za karikaturu i strip osvojio je Luka Đorđević iz Pančeva, a za pisanu formu Haris Halibašić iz Bosne i Hercegovine. Nagrade su dodeljene I za drugo i treće mesto kao i diplome specijalna priznajna.

Predsednici žirija i članovi imali su zadatak da odaberu najbolje radove, a nagarde dobitnicima će biti uručene 1. aprila na dan šale u Kruševačkom pozorištu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set