• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

02.03.2022

14:45

BANATSKA KUĆA IMA SVE! Sve što bi jedan turista poželeo da iz Kikinde ponese kao uspomenu (FOTO)

V.N.

Vesti

BANATSKA KUĆA IMA SVE! Sve što bi jedan turista poželeo da iz Kikinde ponese kao uspomenu (FOTO)

Podeli vest

U Kikindi je danas zvanično počela sa radom „Banatska kuća“ u kojoj, pored ručno izrađenih suvenira i brojnih kikindskih brendova lokalnih proizvođača, posetioci mogu da pronađu i sve potrebne informacije o turističkoj i gastronomskoj ponudi grada, kao i smeštajnim objektima.

Gde god se u Kikindi nađu, turisti od sada sve što im je potrebno da saznaju o gradu na severu Banata mogu to da učine na jednom mestu-u „Banatskoj kući“ koja je u okviru Turističke organizacije svečano otvorena prvog dana marta u samo centru grada, na Trgu srpskih dobrovoljaca.

Foto: V.N.

 

Šarenilo najrazličitijih rukotvorina simbolično najbolje opisuje ovaj grad poznat po multietničkoj i multikulturnoj sredini koji vekovima neguje miroljubivu koegzistenciju svih nacionalnosti koje žive u Vojvodini.

- Ponosni smo što su svi suveniri koji se nalaze u „Banatskoj kući“ od lokalnih proizvođača čiji broj će vremenom biti veći. Ovde može da se nađe sve što bi jedan turista ili sugrađanin poželeo da ponese iz Kikinde kao uspomenu: od privezaka do unikatnih keramičkih posuda. Očekujemo da će gosti našeg grada rado dolaziti i da ćemo na taj način opravdati postojanje suvenirnice- rekla je v.d. direktorka TO Jasmina Milankov.

Foto: V.N.

 
Turistička promocija na višem nivou

Inicijalna ideja nakon godinu dana od ponovnog osnivanja Turističke organizacije Grada Kikinde bila je da turistička promocija mora da bude na mnogo višem nivou, rekao je gradonačelnik Nikola Lukač.

- Istrajali smo i uspeli da domaći proizvodi lokalnih proizvođača mogu da se kupe na jednom mestu, zahvaljujući Turističkoj organizaciji koja je sve pripremila. Siguran sam da će to doprineti dodatnoj promociji Kikinde, kao i naših malih proizvođača, od gastronomske ponude do ručno izrađenih predmeta, koji će postioce podsetiti da uvek mogu da se vrate u Grad dobrih ljudi koji je naš slogan

Foto: V.N.

 

Ponudu suvenirnice dodatno ćemo upotnuniti tako što ćemo motivisati proizvođače da prošire asortiman koji će ujedno promovisati kulturu, tradiciju i običaje svih naroda koji žive u Kikindi rekao je Lukač.

Sa dolaskom lepšeg vremena „Banatska kuća“ radiće svih sedam dana u nedelji, a do tada će za posetioce biti otvorena radnim danima od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 18 časova, dok je nedelja trenutno neradni dan. U okviru suvenirnice radi i Turistički informativni centar.

Foto: V.N.

 
Besplatni banatski specijaliteti

Na pultu ispred „Banatske kuće“, na dan otvaranja, svim posetiocima bili su besplatno dostupni
banatskih specijaliteti koje su napravile vredne ruke domaćica iz Udruženja žena Garada Kikinde i Ruskog Sela.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set