• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

06.03.2022

10:13

SKoro 300 trkača na polumaratonu u Velikom Gradištu

V. J.

Vesti

SKoro 300 trkača na polumaratonu u Velikom Gradištu

Podeli vest

Ovogodišnji osmi po redu polumaraton u organizaciji Opštine Veliko Gradište, Sportskog saveza i Atletskog Kluba VGSK iz ove opštine , već dobija međunarodni karakter. Od prijavljenih 290 takmičara, učestvovalo je 270 među kojima je bilo učesnika iz Rumunije, Kine, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske

Takmičari su iskoristili  lep subotnji dan i trčali polumaraton u dužini od 21 kilometra od Dunavskog  keja u gradskom parku do Zatonja dokle se proteže Srebrno jezero i nazad. Ovogodšnji polumaraton organizovan  je za takmičare u muškoj  i ženskoj konkurenciji isto je bilo i u  trci  zadovoljstva u dužini od pet kilometara. Sve mu tome posebnu draž dali su najmladji takmičari do 7 godina, koji su se nadmetali  za slatkiše u kojima su bez obzira na plasman uživali.

Foto: V. J.

Pobednik ovogodšnjeg osmog po redu polumaratona u Velikom Gradištu je Velimir Bojović  iz Beograda čije je prolazno vreme 1 sat 13 minuta, drugo mesto pripalo je Čačaninu,  Janku Urošević inače atletičaru kluba iz Beograda i treće plasirani je maratonac iz AK grada domaćina, Miodrag Lukić.

Foto: V. J.

- Ovo mi je drugi po redu polumaraton. Pre šest godina sam ovde trčao na ovom istom mestu i došao sam da odradim  jedan dobar trening. Konkurencija je bila zavidna, jer je  bilo naših reprezentativaca. I dalje trčim rekord staze, 7 sati i deset minuta - za Informer.rs kaže pobednik ovogodišnjeg osmog po redu polumaratona, Velimir Bojović.

Foto: V. J.

- Odlično je bilo. Prelep dan, sunce, prelep pogled na miran Dunav, bez vetra, uživao sam i veoma sam zadovoljan trkom - reči su drugoplasiranog maratonca iz Čačka, Janka Uroševića. Posebno zadovoljstvo je iskazao takmičar iz grada domaćina Miodrag Lukić.  

- Ja sam doskorašnji aktivni sportista, atletičar i nije mi bilo teško. Trčao sam van svojih mogućnosti, istina nisam očekivao ovaj rezultat prezadovoljan sam - navodi Lukić.

Foto: V. J.

Najbolja medju maratonkama ove godine bila  je Beograđanka Nora Trklja Boca iz AK "Crvena Zvezda" drugo mesto zauzela je Nataša Tomašević, a treće  Milica Marković.

- Bilo je odlično. Jedno lepo druženje, meni lično nije bilo teško s obzirom na konkurenciju - ističe ponosno Trklja.

U trci zadovoljstva pobednica  na pet kilometara je Gradištanka Lana Nikolić, za koju je ovo bio veliki uspeh kako kaže. Iako ima malih zdrvstvenih problema ovu četrnaestogodišnju devojčicu nije ništa sprečilo da smogne snage i osvoji pobednički pehar. Među atletičarima u trci zadovoljstva najbolji je bio Stefan Turilović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set