• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

22.03.2022

10:55

ŽENA HEROJ IZ ROANDE! Svetlana je majka petnaestoro dece, a njen suprug Dobrica otac za primer - Nemaju milione, ali su najsrećniji zajedno (FOTO)

RINA

Vesti

ŽENA HEROJ IZ ROANDE! Svetlana je majka petnaestoro dece, a njen suprug Dobrica otac za primer - Nemaju milione, ali su najsrećniji zajedno (FOTO)

Podeli vest

U selu Roanda kod Svilajnca žive Nikolići, bračni par Svetlana i Dobrica koji su tokom svog braka napravili i izrodili čak petnaestoro dece, deset sinova i pet kćerki

Na jednoj zanatskoj radnji polovinom prošlog veka, stajao je natpis "dece i eksera nikada dosta", i tada je svaka druga kuća imala između osmoro i desetoro dece. Danas je to retkost, a u borbu protiv bele kuge upušta se sve manji broj porodica koje se odlučuju da imaju troje i više dece. 

Međutim, u selu Roanda kod Svilajnca žive Nikolići, bračni par Svetlana i Dobrica koji su tokom svog braka napravili i izrodili čak petnaestoro dece, deset sinova i pet kćerki.

Foto: RINA

Svetlana Nikolić majka petnaestoro dece

- Udala sam se za Dobricu sa šesnaest godina iz jednog sela blizu Despotovca, prvo sam rodila blizance koji su sada veliki ljudi i imaju svoju decu, a mi petoro unučića za sada. Najmlađe dete sam rodila u 42 godini. Od malih nogu smo ih vaspitavali da se drže zajedno, i već u ovim godinama rade mnoge seoske poslove, pa čak umeju i hleb da umese. Kada imate veliku porodicu dan traje dugo, dok spremite hranu, operete, obučete ih i hvala Bogu, pa su sada veliki i pomažu se međusobno - kazala je za RINU, majka heroj Svetlana Nikolić.

Teškim radom uspevaju sve da postignu, da im priušte koliko mogu i ne žale se. Glava kuće, otac Dobrica, kaže da dece nikad ne može biti mnogo. Smatra da je dobra genetika možda bila i presudna za tako veliko potomstvo.

Foto: RINA

- Možda je to i nasledno, moja majka je imala jedanestoro braći i sestara, dok je moj otac imao samo dva brata. Sa dvadeset godina sam se oženio i mislim da dece nikada nije dosta. Imaju sve što im je potrebno za normalnom detinjstvo, prednost je u današnjim uslovima živeti u sredinama kao što je naše selo Roanda. Ne plašiš se velikih kvartova, mračnih ulica ili saobraćaja, da dete ne izleti. Mislim da su srećni pored nas kao i mi sa njima. Mi smo tu da im ovaj period života učinimo srećnim i od njih napravimo dobre ljude, a kada odrastu nadam se da će znati to da cene - kazao je Dobrica.

Foto: RINA

Dobrica Nikolić srećan sa svojom porodicom

Nikolići su uspeli da svoj život organizuju tako da svi budu zadovoljni, Dobrica u ranu zoru ustaje kako bi obradio pet hektara zemlje i nahranio stoku, dok majka Svetlana svoje naslednike sprema za školu.

Foto: RINA

 

- Ovo je uglavnom poljoprivredni kraj, na selu nemaš radno vreme, već legneš u krevet kad sve obaveze završiš, a to može da potraje i do kasno u noć, naročito u letnjem periodu. Imamo četiri krave koje daju mleko i zbog njih obrađujemo zemlju kako bi imali kukuruza za prehranu - dodao je Dobrica.

Svetlana i Dobrica, možda nemaju milione na računu, ali zaista imaju veliko bogatstvo. Deset sinova i pet kćerki njihova su najveća sreća, a Božićna i Vaskršnja jutra kod njih su najlepša slika.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mala

pre 2 godine

Svaka cast ovoj divnoj zeni,neka su joj sva deca zdrava i srecna.Divno bi bilo kada bi ova Majka imala platu .Svako dobro u buducnosti!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set