• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

27.03.2022

17:22

U OVOJ SEOSKOJ KAFANI SE SNOVI ZAISTA OSTVARUJU! Čak 19 konobarica se udalo ubrzo po zaposlenju (FOTO)

RINA

Vesti

U OVOJ SEOSKOJ KAFANI SE SNOVI ZAISTA OSTVARUJU! Čak 19 konobarica se udalo ubrzo po zaposlenju (FOTO)

Podeli vest

Sve konobarice koje su iz raznih delova Srbije došle u seosku kafanu u Međurečju kod Ivanjice da rade su se i udale

Iako možda nije u elitnom delu grada i luksuzno opremljena, obična seoska kafana u Međurečju kod Ivanjice po mnogo čemu je posebna. Ona je donela sreću u mnoge domove u planinskim selima i upravo zahvaljujući njoj nisu ugašene neke seoske škole. Sve konobarice koje su iz raznih delova Srbije tu došle da rade su se i udale. Gazdarica Vida Đokić nadenula joj je simboličan naziv, pa se kafana zove "Ostvareni san", prenosi RINA.

Nakon što je kao i većina ugostiteljskih objekata slabije radila zbog pandemije korona virusa, sada se Vida nada lepom proleću, novoj devojci koja je spremna da radi i zaradi, a nije iskuljučeno da će i ona ovde pronaći svoju srodnu dušu. Bila bi dvadeseta po redu.

- Кafana je svih ovih meseci slabije radila, ali nadamo se da je težak period iza nas. Кad se posao razradi, naravno da nam je potrebna i nova konobarica. Da li će se i ona ovde udati kao njene prethodnice ostaje da se vidi. Кada se njih pet udalo mislili smo da je to slučajnost, ali kada se udala i poslednja, devetnaesta po redu, i mi smo shvatili da je ovde izgleda ta neka posebna energija - rekla je gazdarica Vida.

Foto: RINA

Vida Đokić

Oglas da traži novu radnicu postavila je na nekoliko mesta, ali kako kaže, još uvek se niko nije javio. Očekuje da će se to promeniti, a ona i njen suprug Đorđe neće praviti razliku već će je prihvatiti kao člana svoje porodice.

Кriterijumi su poznati, nije bitan bračni status već samo da je mlađa od 50 godina i da ima volju da radi. Mada su se do sada većinom javljale neudate žene. Pozivale su me neke agencije koje su nudile konobarice ali pod uslovima koji se meni nisu svideli, tražili su da unapred platim nekoga za koga ne znam ni kakav je prvenstveno čovek ali i radnik. Što se tiče uslova, poznati su. Plata je 35.000 dinara plus obezbeđeni stan, hrana gotovo da nema nikakvih rashoda. Ono što jedemo mi, ješće i ta novoizabranica koja dođe u našu kafanu - otkriva Vida.

Đokići su bili počasni gosti na svim veseljima koje su organizovale devojke koje su kod njih radile, izrodilo se i mnogo dece, a Vida se nada da će ih biti još.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maya elijah

pre 2 godine

Želim ovdje svima reći kako je DR alaba promijenio moju sudbinu. Gotovo petnaest godina radila sam kao prodavačica u jednoj automobilskoj tvrtki i jedva dobivala proviziju za plaćanje računa dok je stanovita kolegica na umu kupovala kuće. Bio sam zbunjen oko nje jer su svi bili zavidni na tome koliku je proviziju napravila. Nisam shvaćao što nije u redu jer sam bio dobar u svom poslu i nije bilo ničeg dodatnog što je učinila što ju je činilo drugačijom i skoro pet godina nisam smogla hrabrosti da joj se izrazim. Jednog dana dok me tjerala, molio sam je da mi da savjet i odlučio učiti od nje, ali ona je rekla da sam bolji na poslu, što me dodatno zbunilo jer je očito bila bolja. Nakon mnogo razgovora, obavijestila me o DR Alabi koja je izvela svoju magičnu čaroliju koja ju je učinila izuzetnom. Dala mi je njegov kontakt i zamolila me da razgovaram s njim i učinim sve što traži od mene. Prošlo je sedam mjeseci i upravo sam kupio svoju prvu kuću i uštedio dovoljno novca da pošaljem svoje blizance na fakultet. Bio sam slomljen i beskućnik i nikad ne bih zamislio da imam dom tako brzo. Hvala DR Alaba. Zamolite ga za pomoć i uz njegovo dopuštenje ostavljam njegov direktni kontakt broj WhatsApp/Viber: +1(425) 477-2744 ILI Email: dralaba3000@gmail.com

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set