• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

21.04.2022

20:46

VAŽAN PROJEKAT! Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori

Dom zdravlja Novi Pazar

Vesti

VAŽAN PROJEKAT! Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori

Podeli vest

Dom zdravlja Novi Pazar u saradnji sa organizacijom FORS Montenegro – Fondacijom za razvoj severa Crne Gore realizuje prekogranični projekat "IMPORTANT" čiji je cilj unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori

Koordinator projekta Samir Kačapor, direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović i pomoćnik direktora Doma zdravlja za finansijske poslove Muamer Delimeđac naglasili su na konferenciji za novinare da glavne projektne aktivnosti uključuju nabavku nove opreme i vozila za javne zdravstvene institucije u ciljnom području.

- Pored toga, projekat podrazumeva obuke za korišćenje nove opreme, prekogranične treninge za medicinsko osoblje na teme vezane za prevenciju, dijagnostiku i lečenje karcinoma dojke i karcinoma grlića materice. Projektom su predviđena predavanja za žene i omladinu na temu reproduktivnog zdravlja, organizovanje preventivnih pregleda, sprovođenje istraživanja o znanju i navikama vezanim za reproduktivno zdravlje. Biće realizovana kampanja podizanja nivoa svesti građana, izradu publikacija o značaju zdravih stilova života, preventivnih pregleda dojki i ginekoloških pregleda, prekograničnu konferenciju na temu unapređenja reproduktivnog zdravlja i još mnogo toga - rečeno je na konferenciji. 

Foto: Dom zdravlja Novi Pazar

Projekat finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora. Ugovorno telo za projekat je Ministarstvo finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU. 

Ovaj dvogodišnji projekat sprovodi se u Novom Pazaru, Novoj Varoši, Prijepolju, Raški, Sjenici, Priboju, Vrnjačkoj Banji i Tutinu u Srbiji, dok se u Crnoj Gori sprovodi u Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Gusinju,  Žabljaku, Kolašinu, Mojkovcu, Nikšiću, Petnjici, Plavu, Pljevljima, Plužinama, Rožajama i Šavniku.

Ukupna vrednost projekta "IMPORTANT" iznosi preko 352.000 eura, od čega Evropska unija finansira skoro 250.000 eura. Vrednost projekta za Srbiju iznosi preko 124.000 eura, od čega je doprinos Evropske unije preko 105.000 eura.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set