• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

26.05.2022

20:58

ŽENA UMALO UMRLA! Đaci joj spasili život! Masirali joj srce i pozvali pomoć! MLADI HEROJI!

RINA.rs

Vesti

ŽENA UMALO UMRLA! Đaci joj spasili život! Masirali joj srce i pozvali pomoć! MLADI HEROJI!

Podeli vest

Ženi je pozlilo na autobuskom stajalištu u Čačku, a četvoro osnovaca spasilo je sigurne smrti

Iako su  veoma mladi, učenici osmog razreda Osnovne škole "Dr Ratko Mitrović" iz Čačka pokazali su koliko će biti veliki ljudi. Život ih je sasvim slučajno testirao, a oni su taj test položili sa najvećom mogućom ocenom.

Tamara Jelić, Tamara Pavlović, Vanja Šijaković i Dušan Borisavljević spremali su se za očni pregled zbog upisa u srednju školu, kada su na autobuskom stajalištu ugledali ženu kojoj je pozlilo. 

Foto: RINA

Mladi Čačani su pomogli ženi dok nije došla Hitna pomoć

Učenici velikog srca

- Starija žena čekala je prevoz po vrućini, kad joj je odjednom  pozlilo i samo se srušila sa klupe na kojoj je sedela. Uopšte nije davala znake života. Učenici su odmah pritrčali da joj pomognu, a obe Tamare su joj odmah uradile masažu srca i rashladile je kako bi do žene došao svež vazduh. Za to vreme Vanja i Dušan otrčali su do bolnice koja se nalazi u blizini kako bi što brže pozvali medicinsku pomoć  - priča za RINU Milivoje Tanasijević, razredni starešina ovih učenika za ponos. 

Ženi je nakon što su joj dve devojčice ukazale prvu pomoć bilo bolje, a tada je na lice mesta stigla i Hitna pomoć. 

Dušan je lekarima pomogao da staricu stave na nosilo, a zatim i ubace u sanitet. Gospođu su odvezli na urgentno odeljenje i koliko znamo prenoćila je na odeljenju opšte hirurgije, a zatim je puštena kući - rekao je razredni starešina. 

Ovi učenici heroji su svi vrlo dobri đaci, ali po hrabrosti i snalažljivost, već su pokazali da su učenici velikog srca. Pred njima je prijemni ispit, pre kojeg su položili najvažniji - ljudski. 

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LISTA ZAHTEVA BEOGRADU, UKINUTI LETOVE ZA MOSKVU, UGASITI RUSKI CENTAR U NIŠU, ODMAH UVESTI SANKCIJE PUTINU... Poslanici u EU maštju "za sve pare"!
Politika

LISTA ZAHTEVA BEOGRADU, UKINUTI LETOVE ZA MOSKVU, UGASITI RUSKI CENTAR U NIŠU, ODMAH UVESTI SANKCIJE PUTINU... Poslanici u EU maštju "za sve pare"!

Dežurni kritičari Srbije u Evropskom parlamentu pripremili su čitavu listu novih zahteva za napredak naše zemlje na evropskom putu, a uoči junske rasprave vrha EU o narednom koraku Beograda ka članstvu. Cilj je da se Srbija primora da preseče sve veze sa Moskvom i u ukrajinskoj krizi stane u zapadni antiruski stroj

26.05.2022

19:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set