• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

31.05.2022

14:04

PONOVILA SE PLANINSKA LEPOTICA! Nova trim staza na Tari ugledala svetlost dana (FOTO)

Z.G

Vesti

PONOVILA SE PLANINSKA LEPOTICA! Nova trim staza na Tari ugledala svetlost dana (FOTO)

Podeli vest

Na Tari se, na teritoriji koji pripada Užicu, gradi nova trim staza duž koje će biti postavljeni potpuno novi sadržaji i mobilijar u okviru zajedničkog projekta Grada Užica i Ministarstva zaštite životne sredine

Reč je o projektu koji predviđa zamenu i sanaciju sprava duž trim staze, a koji je vredan 10,7 miliona dinara, od kojih 7,6 miliona dinara su sredstva opredeljena od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a 3,1 milion dinara sredstva Grada Užica.

Planirano je postavljanje novih 16 sprava za vežbanje i drvenih ivičnjaka u dužini cele staze od gotovo 2 kilometra. Takođe biće postavljena i tri nova letnjikovca, kao i stubovi za obeležavanje staze i nove kante za otpatke.

Foto: Z.G

Direktor Vojne ustanova “Tara” Ljupko Ćirović i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević kao znak dobre saradnje i iskrenim namerama za očuvanje prirodnih potencijala Tare, u blizini hotela “Omorika” i Staze zdravlja zasadili su drvo prijateljstva. 

- Potencijale Tare ćemo i dalje razvijati, ali u skladu sa planskim dokumentima i uz obavezno očuvanje svih prirodnih potencijala. Da je to moguće pokazujemo upravo projektima, kakav je prošlogodišnja izgradnja dečijeg igrališta, a sada i trim staza – dodala je dr Jelena Raković Radivojević.

Podsetivši na slogane koje koriste u promociji "Mesto gde počinje lepota" i "Da nam porodica bude zdrava", Ljupko Ćirović direktor Vojne ustanove "Tara", istakao je da će posle rekonstrukcije ove staze i montaže nove opreme i posetioci biti mnogo zadovoljniji.

Foto: Z.G

- Cilj nam je da nastavimo realizaciju ideja i saradnju koja za rezultat ima već dva uspešna projekta. Želimo da sve porodice kao i gosti koji dolaze na ovu planinsku lepoticu odu sa pozitivnom energijom i najlepšim utiscima – rekao je Ljupko Ćirović.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set