• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2022

14:27

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Stiže olujni vetar i GRAD, nevreme će u narednih sat vremena zahvatiti OVE DELOVE Srbije!

Vesti

HITNO UPOZORENJE RHMZ! Stiže olujni vetar i GRAD, nevreme će u narednih sat vremena zahvatiti OVE DELOVE Srbije!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se od danas do 9. juna očekuju pljuskovi i grmljavine, koji će lokalno biti praćeni gradom i jakim vetrom

Kako upozoravaju iz RHMZ, očekuje se količina padavina veća od 20 mm za kratko vreme.

Foto: printscreen rhmz

Takođe, RHMZ je izdao i najavu da se u narednih sat vremena u Severnobačkom i Severnobanatskom okrugu, na potezu Subotica - Kanjiža, kratkotrajni lokalni pljuskovi, a moguće su i grmljavine.

Foto: printscreen rhmz

Danas promenljivo, toplo i nestabilno

U Srbiji će danas biti promenljivo, toplo i nestabilno vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posle podne i uveče mestimično se očekuju kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom, a lokalno i kratkotrajni grad.

Foto: Pixabay

U večernjim satima olujni vetar, pljusak i grmljavina

Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena. Vetar slab i umeren, uglavnom severni i severoistočni.

U Beogradu će biti toplo i nestabilno, pre podne sa dužim periodima sunčanog vremena, a popodne i krajem dana povremeno sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Takođe, u celoj Srbiji je upaljen i meteo alarm.

Kada stiže zahlađenje?

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je novu vremensku prognozu i najavio sredinom nedelje prijatnije i svežije vreme.

- U ponedeljak i u utorak u većem delu Srbije pretežno sunčano, posle podne uz jači razvoj oblačnosti, pa će ponegde biti uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom u jugozapadnim i u planinskim predelima. Maksimalna temperatura biće od 27 do 31°C, u Beogradu do 29°C.

 

 

U sredu jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju grmljavinske nepogode i obilnije padavine. U četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Sredinom sledeće sedmice biće nešto prijatnije i svežije, ali zbog pljuskova očekuje se i sparno.

Prosek maksimalne temperature za ovo doba godine je od 23 do 27°C, tako da će maksimalne tempertaure u narednom periodu biti iznad prosečnih vrednosti, u subotu za oko sedam stepeni, a od nedelje do sredine sldeće sedmice više za tri do pet°C - napisao je Đurić na Fejsbuku.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set