• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.03.2024

08:09

Hitno upozorenje RHMZ! Stiže nevreme u Srbiju: Ovi delovi zemlje su na udaru!

Shuterstock

Društvo

Hitno upozorenje RHMZ! Stiže nevreme u Srbiju: Ovi delovi zemlje su na udaru!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da se danas u Srbiji očekuje promenljivo hladno vreme praćeno povremenom kišom i lokalnim pljuskovima, dok se na planinama očekuje sneg.

Jutro u Vojvodini, zapadnoj, centralnoj, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji će biti oblačno, s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima, dok se na Crnom Vrhu očekuje sneg, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini, očekuje se pretežno oblačno vreme. U ostalim krajevima, južnije od navedenih oblasti, očekuje se smenjivanje sunčanih i oblačnih intervala, a pojava kiše će postati učestalija u drugom delu dana. Tada se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Očekuje se slab i umeren vetar koji će duvati iz različitih smerova. Na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak, jugoistočni, s udarima olujne jačine ujutru i pre podne.

Najniža temperatura biće od tri do sedam stepeni, dok će najviša temperatura varirati od osam stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 stepeni na jugu.

I u Beogradu danas pretežno oblačno, hladnije i kišovito vreme. Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, od sedam do devet stepeni Celzijusovih.

Vreme do kraja sedmice

U petak se prognozira pretežno oblačno i hladnije vreme s povremenom kišom, dok se na planinama očekuje sneg. Uveče i tokom noći može doći do delimičnog razvedravanja.

U subotu se u Vojvodini i centralnoj Srbiji očekuje pretežno sunčano i toplije vreme. U ostalim krajevima biće malo do umereno oblačno, dok se na krajnjem jugoistoku može pojaviti ponegde slabih padavina.

Uveče i tokom noći očekuje se naoblačenje sa Jadrana u svim krajevima, ali će tek ponegde izazvati kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove. Jugoistočni vetar će se pojačavati. U nedelju se prognozira umereno oblačno vreme, veći deo dana suvo, uz dalji porast temperature i vetrovite uslove.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Najviša temperatura se očekuje u zapadnoj i centralnoj Srbiji, dostižući oko 20 stepeni, dok će najhladnije biti u Timočkoj Krajini, s temperaturom od 12 do 14 stepeni. Na planinama i u košavskom području očekuje se jak jugoistočni vetar, dok će na jugu Banata vetar imati udare olujne jačine.

Uveče i tokom noći se očekuje prolazno naoblačenje sa zapada praćeno kišom i lokalnim pljuskovima, uz prestanak košave. U narednim danima će biti česta naoblačenja s kišom (na planinama sa snegom), s sunčanim periodima između njih, što će obeležiti prvi deo naredne sedmice. Početkom nedelje se očekuje porast temperature, dok će kasnije doći do postepenog pada temperature.

Upaljen meteo alarm

U gotovo celoj Srbiji, osim u Bačkoj i Sremu, aktiviran je žuti meteo alarm. Na području Banata zbog jakog vetra, u Beogradu, zapadnoj i istočnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju zbog kiše. Takođe, meteo alarm je na snazi i zbog grmljavine u Šumadiji, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM.

Žuto upozorenje ukazuje da su prognozirane vremenske pojave potencijalno opasne. Iako nisu neuobičajene, preporučuje se oprez prilikom planiranja aktivnosti koje su podložne meteorološkim rizicima. Važno je ostati informisan o predviđenim meteorološkim uslovima i izbegavati nepotrebne rizike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija