• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

12.06.2022

10:20

U PONEDELJAK ĆE SE ODRŽATI TRADICIONALNA 21. MANIFESTACIJA "HORIZONTI KONOPLJARE"! Posetioce očekuje zanimljiv i raznovrstan program

R.B.

Vesti

U PONEDELJAK ĆE SE ODRŽATI TRADICIONALNA 21. MANIFESTACIJA "HORIZONTI KONOPLJARE"! Posetioce očekuje zanimljiv i raznovrstan program

Podeli vest

Uz bogat program, vatromet , a možda i vola na ražnju i besplatno pivo, gošća večeri tradicionalne 21. Manifestacije "Horizonti Konopljare" biće Biljana Jeftić

Drugog dana Trojice u Čitluku kod Kruševca u ponedeljak, 13. juna, održava se kulturno- umetnička manifestacija "Horizonti Konopljare" , ove godine 21. put.

Tradicionalno, pripremljen je bogat program manifestacije, koja se realizuje u organizaciji Saveta Mesne zajednice Čitluk.

Program zabave na prostoru lokaliteta konopljare, naseljenog još u doba ranog neolita, počinje u ponedeljak, 13.  juna od 20 sati u Čitluku.

Foto: R.B.

Tradicionalno, uz prigodna iznenađenja, pripremljen je bogat program, a meštani Čitluka pozivaju sve građane iz Kruševca i šire da im se pridruže na manifestaciji.

Na prošloj manifestaciji, potsećamo, brojni ljubitelji gošće večeri Snežane Djurišić bili su iz Aleksinca i Niša, ali i drugih mesta.

Ove godine goste će uz tradicionalan vatromet zabavljati Orkestar Lajv bend iz Kruševca, kao i poznati solisti Biljana Jeftić, Aleksandra Ilić, Slobodan Djurković i Nemanja Djurdjević, potvrdio je Boban Kostić, predsednik MZ Čiutluk, najavljujući i neka druga iznenadjenja za sve prisutne ove kulturno- umetničke manifestacije.

Potsećamo, na prošloj manifestaciji, pored gošće večeri i bogatog muzičkog programa, tradicionalnog vatrometa za posetioce je ispečen i vo na ražnju, a bilo je i 1000 litara besplatnog piva. 

Foto: R.B.

Zašto Horizonti Konopljare?

Sva istraživanjima potvrdila su ranija saznanja Čitlučana o stratigrafiji kulturnih slojeva "Konopljare", na području ovog mesta, koja se nalazi tik uz deonicu budućeg Moravskog koridora. Ova lokacija bila je naseljena još u ranom neolitu, u vreme starčevačke kulture, a potom i u prelaznom periodu izmedju bronzanog i gvozdenog doba. Danas Čitluk, jedno od većih predgrađa Kruševca, ima preko 5 ipo hiljhada stanovnika. 

Deca pohađaju osmorazrednu osnovnu školu "Sveti Sava", a čitavo selo slavi Bogomolju drugog dana Svete Trojice.

Konopljara se, inače, nalazi na višoj terasi Zapadne Morave gde su se, bezbedna od plavljenja, razvijala seoska naselja otvorenog tipa od praistorije do danas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set