• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

14.06.2022

13:42

"HUK VODE BIO JE STRAŠAN" Dunja (5) i Desa (6) iz Mionice odbranile kuću od poplave! Jovančići preživeli TRI PAKLENA DANA PODIVLJALE REKE!

printscreen

Vesti

"HUK VODE BIO JE STRAŠAN" Dunja (5) i Desa (6) iz Mionice odbranile kuću od poplave! Jovančići preživeli TRI PAKLENA DANA PODIVLJALE REKE!

Podeli vest

Snažno nevreme, praćeno obilnim padavinama, koje je proteklog vikenda pogodio mionički kraj, dovelo je do izlivanja reka, koje su mnogim Mioničanima blokirale kuće i živote

Porodica Željka Jovančića iz Brežđa tri dana je vodila bitku s nabujalom Ribnicom, koja im je poplavila kuću i pomoćne zgrade. 

- Potop. Šta da vam kažem. Voda je naišla nezadrživo. Za manje od 24 sata popela se metar i po i ušla u kuću. Huk vode bio je strašan. Naročito noću. Deca su plakala, ne sećam se da je ovako slično bilo, još od 1986. godine kada se Ribnica izlila - priča Jovančić. 

U Željkovoj borbi s nabujalom i podivljalom rekom učestvovale su i njegove dve ćerkice, petogodišnja Dunja i šestogodišnja Desa. One kažu da su se najviše uplašile kada su videle da voda ulazi u kuću.

Foto: Opština Mionica

Desa i Dunja junački se borile protiv nabujale reke

- Pomislila sam na svoj krevet i lutke. Plašila sam se da nećemo imati gde da spavamo. Bilo je strašno - kaže Desa. 

Svuda oko kuće je i dalje voda i blato, ali Željko kaže da život ide dalje, i da se nada da će svima kojima je to potrebno šteta biti sanirana. 

Foto: Opština Mionica

Poplave u Mionici

- Naš predsednik je sve vreme bio s narodom,a nadam se da će pomoći i država. Niko ne može da zna i razume ćudi prirode. Ribnica je prošle godine bila gotovo presušila. Bila se utišala i smanjila. A ove godine je nabujala, podivljala. Dobro je da se sada voda povlači. Nadam se da se ovako nešto više neće ponoviti – kaže Jovančić. 

Opština Mionica proglasila je vanrednu situaciju zbog poplava i oformila komisiju za procenu štete, koje su prouzrokovale obilne padavine. Prema podacima, u Mionici je na reci Ribnici najpre zabeležen vodostaj od 48 centimetara, kada je kiša počela da pada, a za nešto više od dva časa voda je na letvi dostigla broj od neverovatnih 390 centimetara.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set