• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

23.06.2022

14:58

BAŠ  SE DOBRO DOSETIO! Milovan prodaje vence od trešanja, roba ide kao luda (FOTO)

LJ.S.

Vesti

BAŠ SE DOBRO DOSETIO! Milovan prodaje vence od trešanja, roba ide kao luda (FOTO)

Podeli vest

Milovan Jolović iz prokupačog sela Velika Plana zadivio je Prokupčane, jer na pijaci u naselju Garić prodaje vence od trešanja. Svaki je drugačije težine, te ih ima za svačiji džep

Kako kaže ovaj pedesetjednogodišnji poljoprivrednik, na ideju da trešnje prodaje na ovaj način došao je sasvim slučajno i to zbog svojih unučića.

Foto: LJ.S.

 

- Deca se raduju trešnjama, posebno kada su nabrane znate kao nakit, pa ih stave oko uveta. Tako sam slučajno počeo da pravim venac i on je naišao na odobravanje mojih mušterija. Sada za dan prodam i po dvadeset- priča nam Jolović.

Njegovom „izumu“ raduju se deca, ali i odrasli.Kupuju ga momci devojkama, bake unucima,roditelji deci.... Pokazalo se da su oni dar ljubavi među najbližima.

Foto: LJ.S.

 

Dodaje da je sam proces vrlo jednostavan, ali zahteva pažljivost, jer se tršnje beru sa peteljkicama, u paru, kako su obično na drvetu i ređaju na kanap.

- Za venac srednje veličine potrebno je petnaestak minuta, jer sam se sada već izveštio. U početku, taj proces je trajao duže. Počeo sam sa malim vencima, ukrašavao tezgu, a sada ima raznih veličina. Najveći koji sam napravio težak je četiri kilograma. I on je našao kupca- ponosan je Jolović na svoju ideju.

Foto: LJ.S.

 

Za dvadesetak dana ovako na svojoj tezgi proda je uupno 2.000 kilograma trešanja. Možda bi prodaja bila manja, barem tako on misli, da ga nije spasila ova originalna ideja. Sada je pri kraju sezone trešanja, ali je odlučio da će sledeće na isti način da ih prodaje. Ko zna, možda se javi još neka bolja i originalnija ideja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set