• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

25.06.2022

16:41

STRAHOVITO OLUJNO NEVREME POGODILO JE UŽIČKI KRAJ! Gajbice sa malinama završile su u LEDU!

RINA

Vesti

STRAHOVITO OLUJNO NEVREME POGODILO JE UŽIČKI KRAJ! Gajbice sa malinama završile su u LEDU!

Podeli vest

Gad veličine oraha opostušio voćnjake u selu Buar

Jako olujno nevreme tokom poslepodnevnih sati pogodilo je užički kraj, a najviše su stradali malinjaci, jer se  već zahuktala berba ''crvenog zlata''.

-Crni oblici nadvili su se nad selom, u daljini su se čule protivgradne rakete. Nadali smo se kiši koja bi natopila žednu zemlju, ali baš tokom branja malina zasuo nas je silovit grad. Sve je oko nas za par mintuta obelelo, gajbice koje smo nabrali bile su pune leda. Pričinjena je velika materijalna šteta, a u nekim malinjacima berba je već završena. Teška je sudbina kad vam svaki zarađeni dinar zavisi od više Božije sile. Osiguranje će isplatiti štetu, ali to je kao infuzija bolesniku. Od zarade nema ništa - rekao je za RINU meštanin ovog užičkog sela.

Foto: RINA

U oluji je najviše stradalo ''crveno zlato''

Protivgradna stanica uliva nadu

Tokom čitavog juna grad pravi ogromne probleme voćarima u Zapadnoj Srbiji. Čačak, Ivanjica, Arilje, Požega, a sada i užički kraj pretrpeli su velike gubitke kad su u pitanju poljoprivredne kulture. Rod maline u pojediniim selima skoro je potpuno desetkovan.

Ono što svim poljoprivrednicima  uliva nadu da će ovakvim crnim scenarijima uskoro doći kraj, jeste izgradnja automatske protivgradne stanice u Vlasenici i Višegradu, jer praksa je pokazala da se najopasniji gradonosni oblaci formiraju upravo na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Foto: RINA

Silovit grad je pogodio užički kraj

-Stanica će biti gotova do septembra meseca i ona će štititi čitavu Zapadnu Srbiju od elementarnih nepogoda, što do sada nismo imali kao privilegiju. To će biti najveća tekovina našeg društva, jer ćemo na taj način da sprečimo eventualne štete koje bi mogle nastati u poljoprivredi. To je projekat čija je realizacija od ključnog značaja, jer mi ranije šta god da je dolazilo iz pravca BiH, nismo mogli da se odbranimo, a sada ćemo moći - izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović tokom nedavne posete Ivanjici.

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set