• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.R.

28.06.2022

14:53

KRAGUJEVAC SPREMAN ZA ARSENAL FEST: Predstoje tri dana teškog "gruvanja", OČEKUJE SE VIŠE OD 40.000 POSETILACA

Vesti

KRAGUJEVAC SPREMAN ZA ARSENAL FEST: Predstoje tri dana teškog "gruvanja", OČEKUJE SE VIŠE OD 40.000 POSETILACA

Podeli vest

Ove godine, pod sloganom ”Arsenal fest – Nova budućnost”, festival koji je za samo nekoliko godina uspeo da se svrsta među najrelevantnije u Evropi, biće održan od 30. juna do 02. jula.

Muzički programi će tokom tri dana festivala biti tradicionalno organizovani na prostoru Kneževog Arsenala u Kragujevcu. 

Festival će ove godine okupiti više od 50 domaćih i stranih izvođača, a očekuje se i rekordan  broj posetilaca koji će na osnovu dosadašnjeg interesovanja premašiti brojku od 40.000. 

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Torinu, Konstrakta, nastupiće poslednje, treće večeri 12. Arsenal festa u Kragujevcu, u subotu 2. jula na Main stageu Kneževog arsenala.

Foto: N.R.

 

Tekstopisac i pevačica koja je privukla ogromnu pažnju domaće, ali i regionalne i evropske javnosti, pesmom "In corpore sano" i pobedom na takmičenju "Pesma za Evroviziju", na glavnoj bini pridružiće se, na zatvaranju festivala, pank-rokerima Goblinima i svetskim zvezdama, Thievery Corporation.

Na Arsenal se, posle 10 godina, vraćaju Pips, Chips & Videoclips, koji će nastupiti uvodne večeri, 30. juna na Garden stageu. Zagrebački bend još od 1992, kad se pojavio na sceni, predstavlja jedinstvenu pojavu, ne samo u Hrvatskoj, već i u regionu. Dubravko Ivaniš i ekipa uvek su sjajno prolazili u Srbiji, pa nema sumnje da će tako biti i na Arsenalu. Iste večeri, u Zastavinoj bašti zasviraće i Sanitarium, pobednici ovogodišnjeg "Bunt rok festivala", kao i Kontra komitet, bend koji je trijumfovao na festivalu BARF.

Program na Gardenu u petak 1. jula obogatiće nova atrakcija, bend KoiKoi, pulsko-zagrebački sastav Nemanja, kantautorka Tamara Popović Tam i miljenik mlađe publike Steffan.

Foto: N.R.

 

U Kragujevcu će, između ostalih, nastupiti i Placebo, Gogol Bordello, Stefan Milenković i Nele Karajlić, Inner Circle, Roni Size, Ana Popović, Van Gogh, Rundek i ekipa, Senidah, Električni orgazam, Goran Bare i Majke, Negative, Sunshine...

Arsenal Fest je aktivan čan evropske asocijacije festivala „Yourope“ i 2019. godine bio je u najužem izboru za najbolji evropski mali festival. Zbog svog velikog značaja za kulturni život Kragujevca, festival je 2020. godine proglašen za manifestaciju od javnog značaja. Takođe. 2020. godine festival je nagrađen ”Đurđevdanskom nagradom” za doprinos kulturi u Kragujevcu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set