• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.07.2022

11:24

SPREMITE SE ZA VELIKO ZAHLAĐENJE! Srbija će ovog datuma biti jedan od najhladnijih delova Evrope, sledi nam TEMPERATURNI ŠOK

printscreen

Vesti

SPREMITE SE ZA VELIKO ZAHLAĐENJE! Srbija će ovog datuma biti jedan od najhladnijih delova Evrope, sledi nam TEMPERATURNI ŠOK

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs dao je detaljnu vremensku prognozu za naredne dane, a prema njegovim rečima nestabilno vreme zadržaće se do polovine jula

Prema prognozi meteorologa Ristića promenljivo vreme očekuje nas sve do polovine jula.

- Promena vremena koja je krenula od utorka označava kraj tropskog talasa i dolazak svežijeg, prijatnijeg, ali promenljivog vremena koje će potrajati skoro sve do polovine jula - kaže naš sagovornik.

Ristić najavljuje pad temperature od danas, a ponegde su mogući i pljuskovi.

- U sredu i četvrtak, 6. i 7. jula, smena sunca i oblaka, u toku dana uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde pljuskovi kiše sa grmljavinom. Vetar slab povremeno umeren severozapadni. Maksimalna temperatura biće oko proseka za mesec jul i kretaće se od 25 do 30 stepeni Celzijusa u nižim predelima i 15 do 20 stepeni Celzijusa na planinama.

Foto: printscreen

Sledi naglo zaglađenje

Naglo zahlađenje

Meteorolog navodi da nas u petak 8. jula očekuje veliko zahlađenje, te da će Srbija tog dana biti jedan od najhladnijih i najkišovitijih delova Evrope.

- U noći između četvrtka i petka Vojvodinu će zahvatiti novo jače naoblačenje sa pljuskovima kiše, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom. U petak, 08. jula, u celoj zemlji oblačno, vetrovito, sveže, povremeno sa kišom. Očekuju se velike količine kiše, pa bi slivnike trebalo očistiti gdje je to moguće i tako smanjiti mogućnost ponovnih poplava. Maksimalna temperatura u većini mesta biće oko 20 stepeni Celzijusa, tako da će naša zemlja u petak biti jedan od najhladnijih i najkišovitijih delova Evrope.

Prema rečima meteorologa Ristića nestabilno vreme zadržaće se do 10. jula.

- U subotu, 09. jula, prvo na severu a do kraja dana i u ostalim delovima Srbije prestanak kiše i smanjenje oblačnosti, u popodnevnim časovima očekuju se lokalni pljuskovi kiše sa grmljavinom. Vetar umeren severozapadni, maksimalna temperatura u manjem porastu u odnosu na petak i kretaće se između 20 i 25 stepeni Celzijusa. U nedelju, 10. jula, smena sunca i oblaka koji će doneti pljuskove kiše sa grmljavinom. Vetar umeren severozapadni, temperatura bez bitnije promene - navodi Ristić za naš portal.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set