• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.B.

12.07.2022

11:54

SPEKTAKL! NOVAK ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO U SREMU! Meštani sela Divoš odali poštovanje šampionu Vimbldona na poseban način, pogledajte šta su uradili (FOTO)

Starsportphoto

Vesti

SPEKTAKL! NOVAK ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO U SREMU! Meštani sela Divoš odali poštovanje šampionu Vimbldona na poseban način, pogledajte šta su uradili (FOTO)

Podeli vest

Dok je u Beogradu juče priređen spektakularni doček šampionu Vimbldona, u fruškogorskom selu Divoš osvanuo je mural obožavanom Novaku Đokoviću od sedam metara

Oslikavanje 60 kvadratnih metara zgrade mesne zajednice u centru Divoša počelo je pre dve nedelje od strane mitrovačkih slikara Milana Kardaša i Vojislava Krstića.

Foto: N.B

Mural

- Razmišljali smo šta da uradimo afirmativno za turizam u našem lepom selu i odlučili se za oslikavanje zgrade mesne zajednice u centru Divoša. Dvoumili smo se neko vreme oko motiva, u igri su bili Nikola Tesla, patrijarh Pavle i Novak Đoković, ali smo se na kraju ipak odlučili za Noleta. To je realnost, mladost, snaga, afirmacija Srbije, našeg Srema jer je Nole, od pre par godina  izgradivši kuću na Ledinačkom jezeru postao i naš Sremac- priča  Stefan  Zoranović, predsednik MZ Divoš, pokazujući sa  zadovoljstvom  mural slavnom teniseru, završen baš na dan  njegovog velikog trijumfa na Vimbldonu.

Investicija je selo  koštala 160.000 dinara, dok se svečana prezentacija murala očekuje u subotu, na "Divoškoj kotlićijadi".

Foto: N.B

- Sredstva  za izradu murala sakupljena su donacijama meštana, a u planu je oslikavanje i bočnih zidova  naše mesne zajednice  motivima  poznatih istorijskih ličnosti... Sve ovo radimo u cilju turističke ponude sela i njegove okoline - ističe  Zoranović.

Atraktivno sremsko selo Divoš smešteno je u podnožju Fruške gore, u neposrednoj blizini manastira Kuveždin iz 16.veka, koji je podigao  poslednji srpski despot Stefan Štiljanović.

U okolini sela turistima na raspolaganju stoji i popularno izletište Rohalj baze, kao  i brojni  planinski izvori.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set