• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

13.07.2022

14:35

OPASNO, RASTE NETRPELJIVOST U PORODICAMA! U jednom srpskom gradu podneto 30 prijava za nasilje u SAMO TRI MESECA

Pixabay

Vesti

OPASNO, RASTE NETRPELJIVOST U PORODICAMA! U jednom srpskom gradu podneto 30 prijava za nasilje u SAMO TRI MESECA

Podeli vest

Samo na teritoriji grada Prokuplja za tri meseca, od marta do juna ove godine, bilo je trideset prijava za nasilje u porodici, a među oštećenima ima i muškaraca

Od ukupnog broja prijava, 16 je odbačeno, od ostalih, za šest slučajeva su već podneti optužni predlozi, potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju.

- U 28 krivičnih prijava u svojstvu osumnjičenog se u 24 slučaja pojavljuju muškarci, a u četiri žene. U ovim slučajevima je 23 oštećenih žena i pet oštećenih muškaraca i reč je o slučajevima kada se preti članu porodice i ugrožava mu se duševni mir- navode u prokupačkom tužilaštvu.

U jednoj prijavi, je bilo upotrebe oružja i tu je slučaj hteo da muškarac nasrne na ženu, a u jednoj je oštećeno maloletno lice ženskog pola. 

Nasilje u porodici je jednako prisutno i u gradskoj i u seoskim sredinama, a zabeleženi slučajevi su svakodnevna slika ove sredine. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KOMPOZITOR IVAN JEVTIĆ OVOGODIŠNJI LAUREAT BELOVODSKE ROZETE!
Srbija

KOMPOZITOR IVAN JEVTIĆ OVOGODIŠNJI LAUREAT BELOVODSKE ROZETE!

Programski savet manifestacije "Belovodska rozeta" odlučio je da kompozitor i član Srpske akademije nauka i umetnosti Ivan Jevtić ove godine ponese "Belovodsku rozetu" najviše priznanje tradicionalne manifestacije, koja se po 46 put održava u Beloj Vodi kod Kruševca

13.07.2022

14:08

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set