• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.07.2022

20:07

Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za podršku manifestaciji “Dani Nikole Tesle”

Strahinja Babović

Vesti

Gradonačelniku Bakiću uručena zahvalnica za podršku manifestaciji “Dani Nikole Tesle”

Podeli vest

Celodnevnim kulturno-umetničkim, inovatorskim i sportskim programom u Udruženja Ličana „Lika“, iz Subotice, na Vodicama obeleženi su deveti „Dani Nikole Tesle“

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je čestitajući Udruženju na fantastičnoj organizaciji ove manifestacije rekao da mu je veliko zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje svečanosti u porti hrama Uspenija Presvete Bogorodice, na Vodici, oko koje se srpski narod okuplja više od
jednog veka.


“Ličnost Nikole Tesle nas sabira i čini nas zauvek ponosnim, što smo sunarodnici jednog od najblistavijih naučnih imena u istoriji sveta. Udruženje Lika fantastično organizuje ovu manifestaciju i želim, ovom prilikom, da im čestitam na medalji sa likom Nikole Tesle koju su dobili od Teslinog naučnog instituta iz Filadelfije“, istakao je Bakić.

Foto: Strahinja Babović


On je naglasio da je Udruženje mnogo toga uradilo prethodnih godina i da su u potpunosti zaslužili taj orden.

„Na ovom prostoru u kome smo se danas sabrali vi ste nam izložili ličku tradiciju, muziku, igru, sve ono što nosite u srcu i bar na jedan dan ste ovo pretrvorili u vašu dedovinu, da se sa ponosom na nju sećate. Zahvaljujem vamse od srca što ste to vaše bogatstvo izneli pred nas , pred vaše  i
goste. Želim da se još dugo družimo i da još mnogo godina proslavljamo uzdravlju u veselju“, rekao  je Bakić.

Foto: Strahinja Babović


Miloš Borjan, predsednik udruženja Ličana “Lika” uručio je gradu i gradonačelniku Stevanu Bakiću zahvalnici za doprinos i podršku manifestaciji „Dani Nikole Tesle“ u Subotici.


On se zahvalio i svim učesnicima u ovoj desetodnevnoj manifestaciji, u kojoj je, između ostalih učestvovalo 70 dece kao i brojni, sportisti, umetnici i inovatori iz zemlje i inostranstva.

Foto: Strahinja Babović

Prihod od tradicionalnog ručka vojničkog pasulja i ove godine biće doniran u humanitarne svrhe.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set