• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

25.07.2022

18:14

VELIKI POŽAR KOD ZVORNIKA! Gori 20 hektara šume, postoji pretnja da se vatra rasplamsa ka kućama

privatna arhiva

Vesti

VELIKI POŽAR KOD ZVORNIKA! Gori 20 hektara šume, postoji pretnja da se vatra rasplamsa ka kućama

Podeli vest

U mestu Sakar kod Malog Zvornika izbio je veliki požar i prema prvim nezvaničnim procenama, gori oko 20 hektara šume

Situacija je još uvek ozbiljna i vatra se proširuje, a ugrožen je dalekovod za Veliku Reku.

Na lice mesta upućene su jedinice iz Loznice i Ljubovije i svi radnici elektrodistribucije u Malom Zvorniku.

Prema rečima Zorana Jevtića, predsednika opštine, stanje se polako smiruje, ali još nije sve pod kontrolom i postoji strepnja da se požar ne rasplamsa dalje prema kućama.

- Vatra i dalje gori, ali je još uvek udaljena od prvih kuća i naselja. Zahvatila je brdo prema arheološkom nalazištu Orlovine, iz pravca sakarske plaže prema Malom Zvorniku. Naši vatrogasci su znatno sanirali plamen, došle su u pomoć i kolege iz Loznice i Ljubovije. Jedna ekipa mora da krene od Bučevskog potoka preko brda do vrha stene, a deo tima ostaje na sadašnjem položaju da dežura jer postoji mogućnost da vetar ponovo pokrene plamen prema kućama. Nezgodna je lokacija, nedaleko od naselja Potokovići koje ima petnaestak domaćinstava - rekao je za Lozničke novosti, Jevtić dodajući da za sada ne zna šta je uzrok požaru.

On je dodao da se u akciju gašenja i sprečavanja širenja vatre uključilo i 30 meštana i omladinaca iz Sakara, kao i da je dao uputstvo predsedniku mesne zajednice da isključivo slušaju instrukcije vatrogasaca i da ne čine ništa na svoju ruku kako ne bi došlo do neželjenih posledica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set