• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

07.08.2022

14:18

JAGNJEĆE PEČENJE OD 2.000 DO 3.800 DINARA, PORCIJA KUPUSA 600! Ovo su cene tokom trajanja Sabora trubača u Guči, uz ovaj trik možete da UŠTEDITE NOVAC!

RINA

Vesti

JAGNJEĆE PEČENJE OD 2.000 DO 3.800 DINARA, PORCIJA KUPUSA 600! Ovo su cene tokom trajanja Sabora trubača u Guči, uz ovaj trik možete da UŠTEDITE NOVAC!

Podeli vest

Uprkos visokim temperaturama u čitavoj Srbiji, najvrelije je ovog vikenda ipak u Guči. Ulice ove varošice pune su posetilaca, stranaca i trubača koji okićeni dinarima i evrima uveseljavaju goste

Hladan tuš ljubiteljima ove manifestacije svakako stiže kad im dođe račun, mada, kako kažu saboraši, u Dragačevo su i doneli pare da bi ih potrošili. Ove godine cene pića i hrane su veće, ali ugostitelji to pravdaju poskupljenjem na globalnom nivou.

- Cene svega su otišle u nebo, pa moramo i mi da se prilagođavamo. Naime, sve je poskupelo u nabavci, mi pokušavamo da održimo taj balans, ne samo mi budemo zadovoljni već su nam na prvom mestu gosti. U odnosu na prošlu godinu cene jesu veće, ali ne drastično. Jedan ručak za četvoročlanu porodicu u prestonici trube u vreme Sabora košta oko pet hiljada dinara, što je sasvim pristojno za piće, porciju kupusa i vrućeg jagnjećeg ili prasećeg pečenja - kazao je za RINU, ugostitelj Miloš, koji već više od deset decenija boravi u Guči.

Foto: RINA

Ugostitelji poručuju da i na Sabor treba da krenete sa predznanjem, pa tako ako želite da popijete veliku količinu pića bolje je da krenete od jutarnjih sati kada su cene niže.

Ako krenete da pijete na vreme, cena piva je oko 350 dinara, dok sa prvim mrakom ona dolazi i do 600 dinara. Najskuplje je u etno ugostiteljskim objektima, a ispred jednog je čak i okačen cenovnik na kom piše da je kilogram jagnjetine 3800, a prasetine 3400 dinara. Pa, ko voli nek izvoli.

Primetno je da tu zalaze samo oni koji imaju dublji džep. Za razliku od takvih objekata ispod autentične srpske šatre ipak je jeftinije.

- Iako je nabavna cena mesa skočila, ako uporedimo cene od prošle godine, za kilogram vrućeg prasećeg pečenja bilo vam je potrebno 1400 dinara, sada je cena 2000 dinara, dok je jagnjeće 2400 za jedan kilogram. Za omiljeni srpski delikates koji se pod šatrom služi kao predjelo svakako je svadbaski kupus koji se služi uz domaću proju i sir, moraćete da izdvojite od 600 do 700 dinara, dok je to prošle godine koštalo oko 400 dinara - dodao je ugostititelj.

Atmosefra na Saboru trubača u Guči ume da ponese čak i one koji imaju zmiju u novčaniku, stoga iskusni saboraši poručuju svima da ipak prvo dobro provere cene, kako se kući ne bi vraćali autobusom.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set