• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S

10.08.2022

11:08

NISMO JOŠ ZAVRŠILI SA PAKLENIM VRUĆINAMA! Meteorolog Ristić otkriva: Za vikend veliko nevreme, a od ovog datuma stiže TROPSKI VAZDUH IZ AFRIKE

printscreen

Vesti

NISMO JOŠ ZAVRŠILI SA PAKLENIM VRUĆINAMA! Meteorolog Ristić otkriva: Za vikend veliko nevreme, a od ovog datuma stiže TROPSKI VAZDUH IZ AFRIKE

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs najavio je da nas u narednih sedam dana očekuju obilne padavine praćene grmljavinom, ali i tropski talas koji dolazi sa severa Afrike

Ristić ističe da će u Srbiji do 16. avgusta biti promenjivo vreme praćeno kišom i gramljavinom, ali i tropskim temperaturama.

Foto: Privatna arhiva

Meteorolog Ivan Ristić

Prema prognozi meteorologa Ristića u Srbiji će u četvrtak, 11. avgusta, biti pretežno sunčano, a dnevni razvoj oblačnosti na jugu i istoku usloviće lokalne pljuskove kiše sa grmljavinom.

- U petak, 12. avgusta,  pre podne biće malo i umereno oblačno. Usled razvoja visinskog ciklona u oblasti Jadranskog mora u popodnevnim i večernjim časovima doći će do pogoršanja vremena, naoblačenja sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, prvo u južnoj i centralnoj Srbiji.

Maksimalna temperatura u četvrtak i petak biće oko proseka za mesec avgust i kretaće se od 25 do 30 stepeni Celzijusa.

Foto: Informer/Ivan Ristić/ weather2.rs

U subotu obilne padavine

Za vikend pad temperature i jako nevreme

Meteorolog najavljuje za vikend pretežno oblačno i svežije vreme praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. 

- Očekuju se velike količine kiše južno od Save i Dunava, pa bi slivnike trebalo očistiti gde je to moguće i tako smanjiti mogućnost ponovnih poplava. Maksimalna temperatura biće malo ispod proseka za mesec avgust i kretaće se od 22 do 27 stepeni Celzijusa. U ponedeljak, 15. avgusta, stabilizacija vremena, postepen prestanak padavina i razvedravanje - navodi Ristić.

Foto: Reuters

Vraćaju se vrućine

Tropski talas iz Afrike

Ristić navodi da se posle obilnih padavina očekuje dolazak tropskog vazduha sa severa Afrike.

- Od utorka, 16. avgusta, nad našom zemljom jača termobarički greben koji donosi topao tropski vazduh sa severa Afrike. To je i početak toplotnog talasa tokom naredne nedelje kada će maksimalna temperatura ponovo u većini mesta preći 35 stepeni Celzijusa - objašnjava naš sagovornik.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set