• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.L.

13.08.2022

18:57

Posle 11 godina braka, nakon molitve pod Ostrogom Živkovići su konačno dobili decu, A SADA SRBIJA BRUJI O NJIHOVOM VELIKOM GESTU!

printscreen

Vesti

Posle 11 godina braka, nakon molitve pod Ostrogom Živkovići su konačno dobili decu, A SADA SRBIJA BRUJI O NJIHOVOM VELIKOM GESTU!

Podeli vest

Milinko i Jelica poklone i koverte sa novcem sa velikog rođendanskog slavlja svog sina donirali svetinji u kojoj se se venčali i krstili decu

O porodici Živković, Jelici i Milinku iz Kloke kod Topole koji godinama žive u Beču, čulo se i van granica Srbije. Vredni domaćini, humani prijatelji i posvećeni roditelji dvoje dece, tako ih u najkraćem opisuju oni koji ih poznaju.

Od prošle nedelje, kada su svom sinu priredili veliku proslavu 18. rođendana, ovde u Topoli o njima lepo pričaju i oni koji ih nikada nisu upoznali.

Jelica i Milinko odlučili su da to bude slavlje humanitarnog karaktera i da sav prikupljeni novac koji su zvanice donele poklone seoskoj crkvi u Kloki, gde su se njih dvoje i venčali i iz tog braka dobili dvoje dece!

- Odlučili smo se da za rođendan našem sinu Mihailu okupimo sve rođake, prijatelje, drage ljude, neki su došli iz inostranstva, neki su odavde, i da sve poklone doniramo crkvi i onima kojima je pomoć potrebna - kaže Jelica.

Foto: Privatna arhiva

 
Posle molitve pod Ostrogom dobili decu! 

Zajedno sa mužem otkriva da su vernici i iskreno zahvalni Bogu što su posle 11 godina braka dobili decu.

- Deca su nam došla posle 11 godina braka, išli smo u manastir Ostrog da nam čitaju molitvu, posle toga došao je Mihailo, zatim i kćer Marija, koja je i rođena na taj praznik, tako da je sada jasnije zašto je naše srce prepuno ljubavi, vere i humanosti - dodaje Milinko.

Nerado pričaju kome su pomogli, ali poručuju da su uvek spremni da učine dobro drugome.

- Borili smo se za malog Gavrila, za Stefana iz Smederevske Palanke, Veličkoviće iz Sepaca, ljudi nam se javljaju sa raznih strana, udruže se i naši prijatelji, pa se tu sakupi sve što treba, pomažemo crkve, manastire - nabraja Milinko.

On dodaje da će mu posebno biti drago da se do sledeće godine kada njihova seoska Crkva Svetog Pantelejmona u Kloki slavi vek postojanja, ta svetinja obnovi i zasija.

Foto: Privatna arhiva

 

I naslednik zadovoljan

Slavljenik Mihailo, koji se školuje u Beču i planira da postane građevinski inženjer, nasledio je od roditelja i nesebičnost.

- Mogao sam da biram gde ću i kako ću proslaviti punoletstvo, ali sam podržao ideju svojih roditelja. Srbiju volim više od bilo kog mesta, moje rodno selo, ceo ovaj kraj i uvek rado dolazim ovde - kaže Mihailo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set