• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.S.

14.08.2022

11:00

PLJUSKOVI, TROPSKI TALAS IZ AFRIKE, GRAD... Meteorolog Ristić objavio detaljnu prognozu do kraja avgusta - Spremite se za nagle promene vremena!

printscreen

Vesti

PLJUSKOVI, TROPSKI TALAS IZ AFRIKE, GRAD... Meteorolog Ristić objavio detaljnu prognozu do kraja avgusta - Spremite se za nagle promene vremena!

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs dao je detaljnu vremensku prognozu do kraja meseca

Meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs ističe da nas do kraja meseca očekuje promenljivo vreme sa čestim smenama sunca, oblaka i kiše, kao i još jedan tropski talas.

Meteorolog ističe da će ciklon koji preleazi preko zapadne Evrope u našu zemlju da donese velike količine kiše.

- Tokom naredne nedelje ciklon će preći preko zapadne Evrope i doneti velike količine kiše u područja gde je donedavno bila velika suša, što će poboljšati hidrološku situaciju i smanjiti šanse za požare - ističe Ristić.

On dodaje da će pored ovog ciklona, jako jugozapadno strujenje doneti tropski vazduh iz severne Afrike na područje centralne Italije, Balkana i naše zemlje, pa nas tako opet očekuju temperature i do 40 stepeni Celzijusa.

Foto: Informer - Zoran Sinko

Temperature ponovo i do 40 stepeni

Stiže tropski talas

- U nedelju, 14. avgusta, pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Popodne i krajem dana prestanak padavina i delimično razvedravanje. Maksimalna temperatura biće malo ispod proseka za mesec avgust i kretaće se od 23 do 28 stepeni Celzijusa. U ponedeljak, 15. avgusta, pretežno sunčano, toplije, uz razvoj dnevne oblačnosti, maksimalna temperatura malo iznad 30 stepeni Celzijusa. U noći na utorak i u utorak ujutru prolazno naoblačenje ponegde sa pljuskovima kiše i grmljavinom.

Foto: Informer/Ivan Ristić/ weather2.rs

Sredinom nedelje, prema rečima meteorologa, počinje kraći, ali veoma izraženi toplotni talas.

- Od utorka, 16. avgusta, nad našom zemljom jača termobarički greben koji donosi topao tropski vazduh sa severa Afrike. To je ujedno i početak kraćeg, ali veoma izraženog toplotnog talasa koji će trajati do subote, 20. avgusta, a najtoplije će biti u četvrtak i petak, 18. i 19. avgusta, kada će maksimalna temperatura u većini mesta biti od 35 do 40 stepeni Celzijusa - kaže Ristić.

Vetar, pljuskovi i grad

Već krajem radne nedelje počinje opet nestabilno vreme, koje će doneti pljuskove sa grmljavinom, a u pojedinm delovima padaće i grad.

- Od popodneva u petak, 19. avgusta i narednih pet dana, nestabilno vreme usloviće smenu sunca i oblaka koji će doneti pljuskove kiše sa gradom, grmljavinom i pojačanim vetrom. U petak još uvek vruće, sparno, kako mi kažemo pred kišu, a zatim maksimalna temperatura u padu i već za dane vikenda, 20. i 21. avgusta, biće oko proseka za mesec avgust i kretaće se od 27 do 32 stepena Celzijusa u nižim predelima i 17 do 22 stepena Celzijusa na planinama - kaže naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Ivan Ristić, meteorolog

Meteorolog Ristić ističe da nakon ovog promenljivog i svežijeg perioda kraća stabilizacija vremena i ponovo porast temperature koja neće prelaziti 35 stepeni Celzijusa.

Krajem avgusta i početkom septembra, kao najava predstojeće jeseni, počinje promenljivo vreme sa čestom pojavom kiše, sve više oblaka i postepenim padom temperature.

- Krajem prve dekade septembra maksimalne temperature kretaće se od 20 do 25 stepeni Celzijusa u nižim predelima i 10 do 15 stepena Celzijusa na planinama - kaže Ristić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set