• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

21.08.2022

07:00

POSLE ODBRANE KOŠARA, OVDE SU SE POSTROJILI I OTIŠLI U LEGENDU! Herojskom 53. graničnom bataljonu OTKRIVENA SPOMEN PLOČA!

S.T.

Vesti

POSLE ODBRANE KOŠARA, OVDE SU SE POSTROJILI I OTIŠLI U LEGENDU! Herojskom 53. graničnom bataljonu OTKRIVENA SPOMEN PLOČA!

Podeli vest

U Brusu je otkrivena spomen-ploča postavljena u čast herojskog 53. graničnog bataljona, koji je držao granicu na području Košara.

Spomen-ploča je postavljena u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj" u Brusu, na mestu gde se 16. juna 1999.godine, posle teških borbi na granici sa Albanijom, u ranim jutarnjim satima postrojio 53. granični bataljon.

Foto: S.T.

 

U stroju tada nije bilo 16 pripadnika koji su herojski živote dali u odbrani otadžbine. Na istom mestu, 28. februra 2000. godine herojski 53.granični bataljon je rasformiran i otišao je u legendu.

Čuvajući sećanje na ove događaje, pale i preživele borce, spomen-obeležje podigli su građani opštine Brus.

Spomen ploču su otkrili pukovnik Duško Šljivančanin, ratni komandant 53. graničnog bataljona i Valentina Milosavljević, predsendica opštine Brus, uz prisustvo direktora, nastavnika, dece, sveštenstva, predstavnika vojske i građana.

Foto: S.T.

 

Svečanosti su prisustvovali i Dragutin Dimčevski, ratni zamenik komandanta 53. graničnog bataljona, kao i vojnici, oficiri i podoficiri još nekoliko karaula na granici sa Albanijom iz perioda odbrane zemlje tokom NATO agresije i sukoba sa teroristima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set