• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G. R.

28.09.2022

18:16

OTAC DEČAKA KOJI SE UGUŠIO ZBOG KVARA NA AGREGATU OTPUŠTEN IZ BOLNICE! Porodica konačno dobila struju, obezbeđen im priveremeni smeštaj

PrintscreenRTS

Vesti

OTAC DEČAKA KOJI SE UGUŠIO ZBOG KVARA NA AGREGATU OTPUŠTEN IZ BOLNICE! Porodica konačno dobila struju, obezbeđen im priveremeni smeštaj

Podeli vest

Iz lozničke bolnice danas je otpušten Dragan Ametović (39), otac dečaka (9) koji je u petak nastradao u nezapamćenoj tragediji u Radalju kod Malog Zvornika tako što se na spavanju otrovao gasovima iz agregata kojim su zagrevali kuću

Najstarije dete iz ove porodice, devojčica stara 11 godina i dalje je na lečenju na odeljenju pedijatrije u bolnici u Loznici.

Porodici Ametović je danas ponovo priključena struja, a pri kraju su zakonske procedure koje su bile neophodno da se sprovedu kako bi počela rekonstrukcija njihove kuće. 

Tako će troje mališana dobiti pristojne uslove za bezbrzižno detinjstvo koje ranije nisu pošto je kuća u kojoj su živeli trošna, bez podova i sanitarnih prostorija.

- Pribavljena je građevinska dozvola i prema predračunu radovi će koštati 2,2 miliona dinara što verovatno nije konačan iznos, a opština je još ranije obezbedila 1 milion koji će u ponedeljak biti uplaćen. Obezbedili smo priveremeni smeštaj za porodicu u školskom stanu u selu gde će, ukoliko žele, boraviti dok radovi traju. Uplaćeni su dugovi za utrošenu struju i ponovni priključak zahvaljujući prilozima funkcionera i zaposlenih u opštinskoj upravi, javnih preduzeća i ustanova, odbornika skupštine opštine i predškolske ustanove - rekao je Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik i dodao da se nastavlja akcija prikupljanja pomoći ovoj romskoj porodici.

Kobne noći otac je sa decom spavao na spratu kuće koju su grejali agregatom koji se nalazio u prizemlju. Dečak se ugušio otrovnim gasovima iz agregata koji su se iz još neutvrđenih razloga raširili po sobi iz dimnjaka. Zbog gušenja u lozničkoj bolnici su u subotu  hitno hospitalizovani otac Dragan i devojčica (11), dok su dečak (7) i devojčica (3) nepovređeni i zbrinuti su kod rođaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set