• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.L.

29.09.2022

13:01

MELJE PARADAJZ BRŽE OD MAŠINE! Biljana očas posla samelje i do 2.000 kilograma, a ovaj posao joj donosi i LEPU ZARADU

Toppress

Vesti

MELJE PARADAJZ BRŽE OD MAŠINE! Biljana očas posla samelje i do 2.000 kilograma, a ovaj posao joj donosi i LEPU ZARADU

Podeli vest

Ženama na selu jesenji dani prolaze u pripremi slane i slatke zimnice. Prvo se, kako one kažu, spremi zimnica za kućane ali višak se proda. Takva zarada je za domaćice siguran dinar koji se potroši uglavnom za najmlađe ili za kućne potrebe. Da višak paradajza preradi i proda i na taj način ostvari veću zaradu odlučila je i Biljana Đurđević koja za sezonu samelje i do 2.000 kilograma paradajza

- Gajimo industrijski paradajz Bob ket, koji baš obilno rađa tako da sa površine od oko 20 ari, koliko obično zasejemo ja sameljem od 1.500 – 2.000 kilograma paradajza. To je domaći proizvod koji je dosta tražen, tako da nemam problem da li ću ga prodati, koliko god da sameljem, preko zime se proda - rekla je Biljana Đurđević iz Trnave.

Đurđevići paradajz prodaju i u svežem stanju, ali kako kažu, kad cena počne da opada, onda se prelazi na preradu.

Foto: Toppress

Mleveni paradajz

- Negde oko 10 odsto proizvodnje prodamo u svežem stanju, dok je cena solidna. Višestruko se isplati kao samleven jer je cena po litru mlevenog paradajza od 100 do 120 dinara. Kad počne lošije jesenje vreme on ne može da opstane na otvorenom, tako da smo prinuđeni ili da ga prodamo po niskoj ceni, ili da ga preradimo - objašnjava Biljana.

Inače, mleveni, domaći paradajz Biljana priprema po starom receptu po kom se ukus i miris paradajza sačuvaju i posle prerade.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set