• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.L.

18.10.2022

12:36

RODILE JAGODE USRED JESENI! Gajićima puna bašta sočnih plodova, ovome se niko nije nadao (FOTO)

tooppres

Vesti

RODILE JAGODE USRED JESENI! Gajićima puna bašta sočnih plodova, ovome se niko nije nadao (FOTO)

Podeli vest

Miholjsko leto je uveliko počelo i karakteristično je za oktobar mesec. U ovom periodu obično ubiramo poslednje jesenje plodove i polako se pripremamo za zimu. Međutim, Verica Gajić iz topolskog sela Zagorica ovih dana u svojoj bašti bere jagode

- Proizvodnjom jagoda se bavim duži niz godina i mogu vam reći da sam zadovoljna. Jagoda traži ulaganja ali ako imate plodove kada nije velika konkurencija na tržištu možete fino i da zaradite. Imam četiri sorte, albu, asiju, brilu, džoli a sve skupa ima oko 50 ari. Takođe, imamo i nov zasad posađen u avgustu a tu su i stare od prošle godine. Kad se na vreme posade i bude lepa jesen one znaju da porode kao što je sada slučaj. Inače, to su proletnje jagode - kaže Verica Gajić.

Foto: tooppres

Jagode rodile usred oktobra

Ona naglašava da su jagode koje su sada stigle na rod posađene početkom avgusta. Vremenske prilike koje su pratile vegetativni razvoj ovog voća dovele su do zrenja plodova polovinom oktobra.

Inače, jagoda je poznata kao izuzetno profitabilna voćna vrsta pa se površine pod ovim voćem sve više šire.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set