• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

28.10.2022

11:33

NEKO IMA DVA AUTOMOBILA, NEKO DVE KUĆE, A VLASTIMIR I KOSA DVA GROBNA MESTA! Požeško selo na pamti ovakav slučaj- Evo o čemu se radi

RINA

Vesti

NEKO IMA DVA AUTOMOBILA, NEKO DVE KUĆE, A VLASTIMIR I KOSA DVA GROBNA MESTA! Požeško selo na pamti ovakav slučaj- Evo o čemu se radi

Podeli vest

Neko im pet automobila, neko tri stana ili vikendice a, Vlastimir i Kosa Arsić iz sela Gornja Dobrinja imaju ni manje ni više nego – dva grobna mesta. Na seoskom groblju pažnju mešatana, ali i slučajnih posetilaca privlače dva spomenika na kojima su ispisana ista imena pokojnika, pa niko ne zna sa sigurnošću gde to počivaju njihove komšije

- Ne može čovek biti pametan koja je prava grobnica. Imaju dva mermerna spomenika, Vlastimirovo i Kosino ime piše na oba, sa razlikom što na jednom u sredini stoji i ime njihove kćerke Nade - kaže Ješo Isailović.

Foto: RINA

I tu se klupko misterije, konačno odmotava, i postaje jasno zašto za iste ljude postoje  dva grobna mesta i dva spomenika u ovom malom požeškom selu.

- Njihova deca, kćerka i sin nisu bili baš u najboljim odnosima, pa su odlučili i jedno i drugo roditeljima da podignu spomenik. Prvo je to uradila Nada, a zatim je to uradio njen brat, pa su tako dva ista pokojnika dobila dva grobna mesta - kaže meštanin Dušan Radojević.

Brat i sestra roditeljima sagradili spomenik

Foto: RINA

Glavni akter i sin pokojnika, Aleksandar Aleksić, otkriva šta se ustvari dogodilo.

- Nas je u porodici bilo sedmoro dece. Imovina je bila velika i prilikom deljenja smo se posvađali. Sa sestrom Nadom nisam nikako uspeo da pronađem zajednički jezik. Dogovora nije bilo, pa smo i jedno i drugo roditeljima sagradili spomenik - ispričao je Aleksandar ukratko problematiku porodice Arsić iz Gornje Dobrinje.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set