• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

29.10.2022

23:30

DA SE SPREČE CRNE BROJKE NA DRUMOVIMA! Trening za za bezbednu vožnju potreban od malih nogu (FOTO)

V.N.

Vesti

DA SE SPREČE CRNE BROJKE NA DRUMOVIMA! Trening za za bezbednu vožnju potreban od malih nogu (FOTO)

Podeli vest

U proteklih pet godina na drumovima u kikindskoj opštini smrtno je stradalo petoro biciklista, od kojih je jedno dete, dok je 25-oro ljudi u istom periodu izgubilo živote, a 677 je povređeno u saobraćajnim nezgodama.

Kako bi sprečilo crne brojke na drumovima u Srbiji, Republička Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja lokalne samouprave, organizovala je Trening za bezbednu vožnju biciklista u dvorištu OŠ „Vuk Karadžić“.

Teorija i praksa na jednom mestu, u učionici i dvorištu, pomogla je petacima iz tri osnovne škole „Vuk Karadžić“, „Feješ Klara“ i „Đura Jakšić“ da bolje savladaju važne informacije koje doprinose njihovom bezbednom učešću u saobraćaju. Preko 130 učenika moglo je na ovaj način da obnovi svoja znanja i stekne nova, kaže Miloš Milekić iz Republičke agencje za bezbednost saobraćaja.

- Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve vozače da posebno obrate pažnju na osetljivu grupu učesnika u saobraćaju, kao što su pešaci i biciklisti, kojima se savetuje da poštuju pravila ograničenja, kao i preporuke Republičke agencje za bezbednost saobraćaja, kako bi u što većoj meri smanjili broj saobraćajnih nezgoda. Cilj da se ispunila vizija, a to je 0 poginule dece koje je uspostavila Agencija, Apelujemo i da roditelji decu prilikom vožnje bicikala obuku u svetlo odbojne prsluke i da budu na pravilan način osvetljeni napred i pozadi - ističe Milekić.

Pored ove akcije koja se sprovodi širom Srbije, Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje i tribine za mlade, starije osobe, traktoriste, kao i aktelnu predstavu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ u preko 70 lokalnih samouprava.

- U predstavi „Pažljivkova pravila u saobraćaju“, deca predškolskog uzrasta i prvog razreda osnovnih škola upoznaju se sa osnovama saobraćaja, kako bi na što bezbedniji način učestvovali u saobraćaju-navodi Milekić.

Da bi se sprečile crne brojke na srpskim drumovima, potrebna je edukacija od malih nogu. Upravo su ovakve i slične akcije dobar način da se deci, ali i odraslima skrene pažnja na važnost bezbednog
učestvovanja u saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set