• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

01.11.2022

09:50

METEOROLOG RISTIĆ OTKRIO KADA NAM STIŽU ZAHLAĐENJE I SNEG! Pogledajte detaljnu vremensku prognozu za NOVEMBAR!

Pexels/Informer

Vesti

METEOROLOG RISTIĆ OTKRIO KADA NAM STIŽU ZAHLAĐENJE I SNEG! Pogledajte detaljnu vremensku prognozu za NOVEMBAR!

Podeli vest

Meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs dao je detaljnu vremensku prognozu za novembar. Prema rečima meteorologa do sredine meseca očekuje nas smena sunca i oblaka i uglavnom suvo vreme, a jače zahlađenje i sneg krajem novembra

Prema rečima metorologa Ristića termobarični greben i polje visokog vazdušnog pritiska nad većim delom Evrope polako slabi i talasi vlažnog vazduha će posle duže pauze uspeti da dođu preko zapadne i srednje Evrope do Apeninskog i Balkanskog poluostrva.

- U Srbiji se u sredu, 2. novembra, pre podne na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima očekuje umereno naoblačenje, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. U četvrtak, 3. novembra, biće pretežno sunčano vreme, maksimalna dnevna temperatura oko 20°C. U petak, 4. novembra postepeno naoblačenje, sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom u košavskom području i planinskim predelima. Uveče i tokom noći u većem delu zemlje kiša, lokalno i pljuskovi. U subotu, 5. novembra, pretežno oblačno, svežije, povremeno sa kišom. U nedelju, 6. novembra, na severu i zapadu zemlje doći će do razvedravanja, a u ostalim predelima i dalje će biti pretežno oblačno, ponegde s kišom, najviša dnevna temperatura u padu i kretaće se od 10-15°C - ističe Ristić.

Foto: Informer.rs/Ivan Ristić/ weather2.rs

Do sredine novembra očekuje nas smena sunca i oblaka i uglavnom suvo vreme.

- Minimalna temperatura od 5-10°C a maksimalna u manjem porastu i kretaće se od 12-17°C. Zbog ponovnog jačanja anticiklona i porasta vazdušnog pritiska, na području Vojvodine, po kotlinama i dolinama reka, ima uslova za pojavu magle i njenog dužeg zadržavanja i stvaranja niskih oblaka stratusa. U tim krajevima će biti znatno hladnije. Takođe zbog nepovoljne meteorološke situacije, magle i slabog vetra, veći deo dana vazduh će biti prilično zagađen.

Prema prognozi meteorologa Ristića u drugoj polovini meseca uslediće promena vremena, talasi vlažnog i sve hladnijeg vazduha usloviće prolazna naoblačenja i postepen pad temperature sa kišom u nizinama i snegom na planinama.

Foto: AP Photo/Michael Varaklas

Sneg u nižim predelima krajem novembra

U trećoj dekadi meseca pad temperature i sneg

Meteorolog Ristić prognozira jače zahlađenje u poslednjim danima novembra koje će doneti i pojavu prvog snega u nižim predelima.

- Tokom treće dekade jutarnje temperature od 0-5°C a najviše dnevne od 5-10°C. Jače zahlađenje krajem treće dekade, tačnije oko 26. novembra, kada se očekuje pojava snega i u nižim predelima - kaže meteorolog.

Bonus video:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVAJ OKTOBAR JEDAN JE OD NAJTOPLIJIH OTKAD SE VRŠE MERENJA! Meteorolog otkrio do kada će trajati Miholjsko leto i kakvo nas vreme očekuje početkom novembra
Srbija

OVAJ OKTOBAR JEDAN JE OD NAJTOPLIJIH OTKAD SE VRŠE MERENJA! Meteorolog otkrio do kada će trajati Miholjsko leto i kakvo nas vreme očekuje početkom novembra

Gotovo letnje temperature poslednjih dana oktobra iznenadile su građane Srbije, a stiče se utisak da ovako toplu jesen odavno nismo imali, ipak meteorolog Ivan Ristić za Informer.rs ističe da sušni i topli oktobri nisu nikakva retkost i da će se natprosečne temperature za ovo doba godine zadržati sve do početka novembra

26.10.2022

13:26

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set