• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

15.11.2022

13:04

VATRENA STIHIJA PROGUTALA DOM MAJCI I SINU! Na pragu zime Jelena i teško bolesni Marko ostali BEZ IČEGA (FOTO)

V.N.

Vesti

VATRENA STIHIJA PROGUTALA DOM MAJCI I SINU! Na pragu zime Jelena i teško bolesni Marko ostali BEZ IČEGA (FOTO)

Podeli vest

Jelena Jević (68) i njen teško bolestan sin Marko (41) iz Kikinde, preko noći su ostali bez krova nad glavom u vatrenoj stihiji koja je u petak oko tri sata ujutru zahvatila kuću u Srbobranskoj ulici 43.

Požar je izbio usled neispravnih i starih instalacija, a kuća je potpuno izgorela i neupotrebljiva je za stanovanje. Sve je pretvoreno u garež i pepeo. Nameštaj, bela tehnika, odeća, uništeni su u vatrenoj stihiji.

Foto: V.N.

 

- Osetila sam gušenje, a kada sam se prenula iz sna, videla sam vatru i dim svuda. Jedva sam
smogla snage da odem do sinovljeve sobe. Plamen je već zahvatio njegov krevet, ispekao je
desnu šaku, jedva sam ga spasla i nekako izvela napolje. Bilo je strašno-priča Jelena.

Komšije su odmah pozvale vatrogasece koji su gasili požar oko sat vremena. Za to vreme Jelena I sin Marko nemo stajali ispred kuće u plamenu i tužno gledali kako ostaju bez krova nad glavom. Skrhana od bola, žena navodi da im je svaka pomoć dobrodošla.

Foto: V.N.

 

- Nemamo ni gde da živimo. Centar za socijalni rad nas je smestio u hostel na par dana, a šta ćemo posle toga, ne znam. Ostaćemo na ulici. Tražila sam pomoć i od Grada, obećano mi je da će se potruditi da nađu neko rešenje. Sve nam treba, hrana, odeća, obuća. Najviše bi nam odgovarao neki mali stan, to nam je najneophodnije - navodi Jelena potresena od gubitka koji je zadesio nju i sina.

Foto: V.N.

 

Nesreća kao da se niže jedna na drugu, jer je Jelena pre deset meseci doživela saobraćajnu nezgodu, zbog koje joj je u nozi ugrađena šipka i teško je pokretna. Mala penzija od 35 hiljada dinara koju ima nije dovoljna da pokrije sve što je izgubila.

- Nisam se libila da radim i sezonske poslove, ali se kombi koji nas je vozio i vraćao sa odredišta gde smo radili, prevrnuo kod Stare Pazove. Od tada jednostavno nisam sposobna da radim, teško se krećem, jer imam šipku u nozi - priča Jelena i moli dobre ljude da pomognu njoj i sinu, ukoliko su u mogućnosti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set