• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2022

07:34

SRBIJA U ŽUTOM METEOALARMU - NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Prete nam poplave?!

Pixels Studio

Vesti

SRBIJA U ŽUTOM METEOALARMU - NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Prete nam poplave?!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava da će cela Srbija biti u žutom meteoalarmu zbog padavina koje će za 12 časova biti veća od 20 litara po metru kvadratnom

Od danas do ponedeljka na području Srbije očekuju obilnije padavine koje mogu izazvati poplave i otežano kretanje saobraćaja.

Veća količina kiše danas i sutra najpre se očekuje u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji, dok će se u nedelju i ponedeljak zona intenzivnih padavina izmestiti na jug i istok zemlje.

Očekuje se da ukupna količina kiše za četiri dana u Vojvodini dostigne od 20 do 40 mm, a u ostalim krajevima od 40 do 70 mm, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u regionu Pomoravlja i Homoljskih planina lokalno i više.

Foto: RHMZ

Upozorenje RHMZ na padavine u Srbiji
Vreme u Srbiji

U Srbiji će ujutru biti ponegde kratkotrajna magla, a u toku dana biće umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar tokom dana u pojačanju. Uveče i u toku noći vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Foto: RHMZ

Vreme u gradovima u Srbiji za petak

Najniža temperatura kretaće se od 4 do 9 stepeni, a najviša dnevna od 11 na severu Vojvodine do 17 na jugu Srbije.

Vreme u Beogradu

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima. Najniža temperatura biće oko 9, a najviša oko 13 stepeni.

Foto: RHMZ

Vreme narednih dana u Beogradu

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće pretežno oblačno sa čestom pojavom kiše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set