• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.12.2022

07:34

RHMZ NAJAVIO VELIKU KOLIČINU PADAVINA I GRMLJAVINU, NA SNAZI METEO-ALARM! U jednom kraju Srbije kiša prelazi u sneg!

Tanjug/Jaroslav Pap

Vesti

RHMZ NAJAVIO VELIKU KOLIČINU PADAVINA I GRMLJAVINU, NA SNAZI METEO-ALARM! U jednom kraju Srbije kiša prelazi u sneg!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti oblačno, vetrovito i u većini mesta osetno hladnije vreme, ujutro i pre podne s kišom, ponegde s kratkotrajnim pljuskovima uz veću količinu padavina, dok je na jugu Srbije moguća i grmljavina, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod

Veće količine padavina od 10 do 20 milimetara za tri sata očekuju se ujutro u severnim, zapadnim i centralnim krajevima, uključujući i šire područje Beograda. Kratkotrajni prelazak kiše u sneg, s padom temperature, očekuje se samo u planinskim predelima južne Srbije.

Popodne i uveče biće prestanak padavina. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura će biti od sedam do 12 stepeni Celzijusa, tokom dana od četiri na severozapadu do 16 na krajnjem jugoistoku, uveče u daljem padu.

Foto: RHMZ

U Beogradu će biti oblačno, vetrovito i osetno hladnije vreme, ujutro i pre podne s kišom koja će prestati popodne. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura će biti oko devet stepeni, tokom dana u padu na pet stepeni, uveče oko tri stepena.

Foto: RHMZ

Kiša, pljuskovi, grmljavina

"Tokom jutra oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmlјavinom. Lokalno se očekuje veća količina padavina. Na području Beograda takođe povremeno kiša", najavio je RHMZ.

Hladna jutra uz mraz

"Danas oblačno i u većini mesta osetno hladnije, ujutro i pre podne s kišom, ponegde i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Posle podne i uveče dalјi pad temperature, ali uz prestanak padavina, pa se kratkotrajni prelazak kiše u sneg očekuje samo u planinskim predelima južne Srbije. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Sutra suvo i hladno, a početkom naredne sedmice nakon slabog i umerenog jutarnjeg mraza, tokom dana malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području", objavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

"U gotovo celoj Srbiji, izuzev jugozapada naše države, na snazi je žuti meteo alarm zbog kiše, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Foto: RHMZ

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", naovdi se na sajtu RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set