• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2022

12:06

NAZIRE SE ZIMA, EVO KADA ĆE POKAZATI ZUBE! Meteorolog otkriva do kada će trajati prolećne temperature!

Informer

Vesti

NAZIRE SE ZIMA, EVO KADA ĆE POKAZATI ZUBE! Meteorolog otkriva do kada će trajati prolećne temperature!

Podeli vest

Na prognostičkom planu nema ništa posebno novo. Narednih desetak dana, a verovatno i duže pretežno suvo, stabilno i relativno toplo, naveo je meteorolog Marko Čubrilo na svom Facebook nalogu

Izuzetak će biti utorak kada se posle veoma, a ponegde i ekstremno toplog ponedeljka očekuje premeštanje oslabljenog hladnog fronta uz kišu, manje zahlađenje i prolazno jak severozapadni vetar, dok bi najviše planine regiona (preko 1200mnv) u utorak posle podne na kratko mogle imati i sneg. Uveče prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Maksimumi u utorak d +5 do +12, samo na jugu Srbije do oko +16 stepeni Celzijusa. Nad tim delom regiona će i padavina biti vrlo malo.

Foto: Informer

U sredu ujutro na severu regiona ponegde slab mraz, a tokom dana suvo, stabilno i relativno toplo. Minimum od -2 do +3 stepena Celzijusa, a maksimum od +6 do +12 stepeni Celzijusa, napisao je Čubrilo.

Do kraja ove i početkom sledeće godine pod uticajem snažnog anticiklona, suvo, stabilno i relativno toplo. Slaba kiša je moguća samo u petak, dok je početkom sledeće godine ponovo biti vrlo toplo. Posle 04.01. je uz nešto niže temperature moguća pojava magle.

Za sada do oko 06.06. nema signala za bilo kakvu izmenu sinoptike, zatim se taj trend počinje nazirati, ali je on i dalje verovatniji prema sredini meseca. Situacija će stalno biti praćena, a za sada samo konstatacija da ima naznaka da bi se zima u januaru mogle vratiti ili možda je bolje reći konačno početi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set