• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

30.12.2022

11:34

OVAKVU JELKU JOŠ NISTE VIDELI! Učenici Negotinske gimnazije NAPRAVILI PRAVO ČUDO (FOTO)

V.J.

Vesti

OVAKVU JELKU JOŠ NISTE VIDELI! Učenici Negotinske gimnazije NAPRAVILI PRAVO ČUDO (FOTO)

Podeli vest

Učenici Negotinske gimnazije svoju novogodišnju jelku postavljenu u centru ove obrazovne ustanove ukrasili su na veoma jedinstven i nesvakidašnji način

Svo svoje znanje, ljubav i ideje prema ovom predmetu  učenici hemičari pretočili su u pravljenje ukrasa od epruveta sa različitim hemijskim jedinjenjima, atomima i molekulima, ukrasnim sapunima, čiju tajnu pravljenja ne žele da odaju. Ova jednistvena Novogodišnja jelka zauzima centralno mesto u školi i izaziva veliku pažnju. 

Foto: V.J.

Jelka

Da je neophodno razbiti predrasude kod dece da  hemiju ne treba shvatati kao nešto strašno i jako teško , posmatranu kroz  formule i matematiku, već da joj  valja pristupiti tako što je treba  učiti na kreativan način, svojim učenicima svakodnevno pokazuje profesorka Olivera Negoicić Zlatković, koja je glavni inicijator ovog projekta , kojeg su deca kroz demonstriranje znanja osmislila.

- Učim ih da je hemija svuda oko nas. To je ljubav, to su leptirići u stomaku. Na vratima naše laboratorije stoji natpis "Ulaz je dozvoljen nezaposlenima, zaposleni su već unutra" tako da je  uvek puna đaka. I ko ima i ko nema čas, svi su u laboratoriji, tu se uvek uz muziku nešto stvara. Tako smo i ovoga puta došli na ideju da kroz laboratorijske vežbe i projektne zadatke uradimo novogodišnju dekoraciju i osmislimo ovu jednistvenu jelku. U znaku hemije, drugačiju od ostalih. Jer hemiju prvenstveno treba voleti. To nije samo bubanje, formule , zadaci, matematika, već ona može biti inspiracija i treba je učiti kroz igru. Ja zato svoje đake koji su uvek najbolji, jer to pokazuju rezultatima na Republičkim takmičenjima, uvek učim kroz slikovite primere kroz zabavu, praktičan rad. Čas uvek započinjem "Dobro jutro, kako ste? Odgovor mora biti odličn! Jer odličan je pet! Odgovor "dobro" nikako ne priznajem jer je to odgovor za tri"- kaže ova mudra i među učenicima omiljena profesorka.

U Novogodišnjoj dekoraciji Gimnazije u Negotinu i ukrašavanju novogodišnje jelke koju poseduje samo ova škola, svojim idejama, znanjem osmislili su svi srednjoškolci od prvog do četvrtog razreda. Oni su pokazali da se  igrom dolazi do hemije, kroz nju su naučili formulu ljubavi, ali i da ova nauka ima svoja poučna pravila koja mogu poslužiti u životu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set