• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2023

07:09

RHMZ NAJAVIO PROMENU VREMENA! Danas sunčano i toplo, temperatura do čak 14 stepeni! Evo kada se očekuje ZAHLAĐENJE I SNEG!

Vesti

RHMZ NAJAVIO PROMENU VREMENA! Danas sunčano i toplo, temperatura do čak 14 stepeni! Evo kada se očekuje ZAHLAĐENJE I SNEG!

Podeli vest

Danas nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme sa jutarnjom maglom, dok će samo u Timočkoj Krajini biti oblačno, tmurno i hladnije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ)

U Srbiji će danas ujutro u većini krajeva biti magla i niska oblačnost, koja će se po pojedinim kotlinama zadržati i pre podne, a tokom dana iznad većeg dela zemlje će biti pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Samo će u Timočkoj Krajini biti oblačno, tmurno i hladnije. Duvaće slab i umeren vetar, posle podne i uveče u košavskom području i planinskim predelima i jak južni i jugoistočni.

Najniža temperatura će se kretati od minus dva do tri stepena Celzijusa, a najviša od sedam stepeni u Timočkoj Кrajini do 14 na zapadu Srbije.

Foto: printscreen rhmz

U Beogradu će ujutro biti magla a tokom dana pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab i umeren vetar, posle podne i uveče i jak jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od jedan do tri stepena, a najviša oko 11 stepeni.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm zbog magle, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Foto: printscreen rhmz

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ.

RHMZ najavio promenu vremena

Foto: printscreen rhmz

- Od ponedelјka do četvrtka toplo i vetrovito uz česta naoblačenja, povremeno s kišom, ponegde i plјuskovima. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i na planinama dostizati udare olujne jačine. Najviša temperatura u većini mesta biće od 10 do 18 °C, samo na istoku Srbije u ponedelјak i utorak hladnije, oko 6 °C. U petak i za vikend zahlađenje i prelazak kiše u sneg i u nižim predelima - najavio je RHMZ.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set