• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

20.01.2023

23:11

NOVA MUKA ZA PRIJEPOLJE I BRODAREVO! Iz česme teče mutna voda!

RINA

Vesti

NOVA MUKA ZA PRIJEPOLJE I BRODAREVO! Iz česme teče mutna voda!

Podeli vest

Zbog zamućenosti vode u gradskom vodovodu u Prijepolju i na vodovodu u Brodarevu ona nije za pijaću upotrebu.

Sudeći prema najavama nadležnih iz Javnog komunalnog preduzeća “Lim”, koje gazduje vodovodom, za stanovnike ove opštine glavni izvor pijaće vode narednih dana biće cisterna stara skoro četiri decenije.


– Zbog povećane mutnoće, izazvane porastom vodostaja, voda iz gradskog vodovoda u Prijepolju i brodarevskog vodovoda nije za pijaću upotrebu. Može se koristiti samo za tehničku upotrebu, odnosno za sanitarno higijenske potrebe – saopšteno je između ostalog iz JKP “Lim” Prijepolje.

Dok meštani muku muče, trgovci zadovoljno trljaju ruke, svi marketi uredno su snabdeveni flasiranom vodom čija cena se kreće u rasponu od 60 do 80 dinara za jedan litar.

Konačnu odluku o tome kada će voda biti proglašena ispravnom doneće Zavod za javno zdravlje iz Užica, koji svakodnevno vrši uzorkovanje vode i radi analize. Poslednji put Prijepoljci su se iz cisterne gasili žeđ 2017. godine.

Inače, menadžment JKP “Lim” proteklih meseci uporno je pokušavao da drastično poveća cene komunalija, među kojima je i voda za piće. Ipak, poslednji pokušaj novog nameta na novčanike građana osujećen je na nedavno održanoj sednici lokalnog parlamenta, kada odbornici nisu prihvatili zahtev Komunalnog preduzeća da se cene povećaju.

U ovoj ustanovi, koja je od vitalnog interesa za Prijepolje vd mandat direktoru preduzeća je istekao, takođe na poslednjoj skupštini većina odbornika nije podržala predlog Opštinskog veća da se direktoru produži v.d. mandat, pa ostaje nejasno ko sada rukovodi preduzećem.
 

Bonus video:

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set