• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.I.

28.01.2023

11:52

IVANU I SAJA PRIJEPOLJCI NISU ZABORAVILI! Na jedinstven način obeležavaju njihove godišnjice

B.I./Ustupljena fotografija

Vesti

IVANU I SAJA PRIJEPOLJCI NISU ZABORAVILI! Na jedinstven način obeležavaju njihove godišnjice

Podeli vest

U čast tragično nastradalih radnika Turističke organizacije Prijepolje njihove kolege došle su na neverovatnu ideju da svake godine organizuju dobrovoljno davanje krvi kako bi sačuvali sećanje na njih.

Već osam godina za redom u Prijepolju se organizuje dobrovoljno davanje krvi u znak sećanje na Ivanu Rakonjac i Safeta Planića, turističkih radnika koji su 28. januara pre osam godina nastradali u saobraćajnoj nesreći u Kokinom Brodu.

Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima kada je Safet, zvani Sajo izgubio kontrolu nad vozilom i sa magistralnog puta su niz liticu sleteli u Zlatarsko jezero.

Foto: Informer

Ivana i Safet

Nakon njihove smrti kolege iz Turisticke organizacije odlučili su da svake godine krajem januara u njihovu čast organizuju humanu akciju dobrovoljnog davanja krvi, koju su Prijepoljci svesrdno podržali.

- Nakon smrti naših kolega, došli smo na ideju da osmislimo nešto što će sačuvati uspomenu na njih, a sa druge strane imati humani karakter. Naši sugrađani za to imaju sluha i zato je ova akcija dobrovoljnog davanja krvi uvek uspešna. Takođe, organizujemo i Memorijalni turnir ,,Za Ivanu i Saja", tako da verujem da uspevamo da sačuvamo uspomene na naše kolege i na sve ono što su uradili za turističku organizaciju i Prijepolje - rekla je Dragana Varaklić, direktorka TO Prijepolje.

Foto: B.I./Ustupljena fotografija

Dobrovoljno davanje krvi

Ovog januara dobrovoljna akcija je održana u prostorijma Gimnazije, a od 68 davaoca, njih 62 je dalo krv.

Vrlo su male zalihe krvi u Užičkoj transfuziji negativne krvne grupe, a naručito B negativna, i iz tog razloga je važno da se građani odazivaju na ovakve akcije. Broj davaoca ove dragocene tečnosti dokazuje da su humani građani Prijepolja i da su Ivana i Sajo u ovom gradu ostavili neizbrisiv trag.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set