• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.01.2023

13:13

VREMENSKA PROGNOZA ZA FEBRUAR ĆE OBRADOVATI MNOGE! Meteorolog Todorović otkrio šta nas očekuje do kraja meseca: Ovo je slabo izdanje zime!

Tanjug/Sava Radovanović

Vesti

VREMENSKA PROGNOZA ZA FEBRUAR ĆE OBRADOVATI MNOGE! Meteorolog Todorović otkrio šta nas očekuje do kraja meseca: Ovo je slabo izdanje zime!

Podeli vest

U narednih nekoliko dana ozbiljnijih promena temperature neće biti isitče meteorolog Nedeljko Todorović, kao i da će tokom februara meseca temperature biti iznad višedecenijskog proseka

Kako navodi u sredu se može očekivati temperatura i do 10 stepeni, ali meteorolozi očekuju i padavine.

- Ozbiljnih promena nema ni na hladnije, ni na toplije. Do četvrtka je blagi porast temperature. Sreda je najtopliji dan od 9 i 10 stepeni, utorak, sreda i četvrtak su dani u kojima će biti kiše i to kratkotrajne, a u planinskim predelima sneg, ali kratkotrajan - kaže Nedeljko Todorović.

Foto: Printscreen RTS

Nedeljko Todorović

Blagi pad temperaturni očekuje se u petak i subotu, to od dva do pet stepeni celzijusa, ipak do sredine februara neće biti značajnijih oscilacija.

- Od subote, pa nadalje je suvo, od nedelje i ponedeljka, 5. i 6. februar, kratkotrajan porast temperature, pa onda opet tamo, do sredine februara meseca, bez značajnih zahlađenja i bez otopljenja - navodi Todorović i najavljuje pretežno suvo vreme u narednom periodu.

U februaru mesecu, prema oceni Todorovića, mogu se očekivati temperature iznad višedecenijskih proseka.

- Povremena naoblačenja sa nekim kratkotrajnim padavinama i to eventualno u noćnim i jutarnjim časovima. Temperature od 7. do 15. februara su temperature od -3 do +2 stepena, a maksimalne od 2 do 7 stepeni - kaže čuveni meteorolog.

Foto: Beta

On je istakao i da se u narednom periodu možemo nadati blagim zimslim uslovima.

- Ovo je slabo izdanje zime. Sneg se nije zadržao više od dva, tri dana. Do polovine februara neće biti ozbiljnije zime, a do kraja februara ne mogu da tvrdim šta će biti, ali mogu reći da će biti neki blagi zimski uslovi - kaže Nedeljko Todorović za Kurir.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set