• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.Ilić

16.02.2023

11:31

NEMA IGLA GDE DA STANE! Svi se sjatili na ovu srpsku planinu, a cene "smešne" - Ljudi, ovakvu lepotu nemaju ni Alpi!

printscreen

Vesti

NEMA IGLA GDE DA STANE! Svi se sjatili na ovu srpsku planinu, a cene "smešne" - Ljudi, ovakvu lepotu nemaju ni Alpi!

Podeli vest

Tokom dva praznična dana na Zlataru mnogo je više gostiju nego za novogodišnje praznike, a kolike su cene smeštaja, hrane, ski pasa i ski opreme istraživala je ekipa portala Informer.rs.

Iako je visoki beli pokrivač proteklih dana žiteljima zlatarskih sela zadavao probleme, ipak na Sretenje su mu se itekako obradovali turisti iz raznih krajeva zemlje koji su došli da svoj mini odmor i raspust za praznike provedu na Zlataru.

U odnosu na novogodišnje praznike, broj rezervacija za Sretenje je itekako skočio, kako u hotelima, tako i privatnim kućama i vikendicama.

Najniža cena prenoćišta u hotelima je 3.500 dinara, dok jedna porodica za jedan dan može da iznajmi vikendicu za svega 80 evra. Takođe vikendice sa boljom uslugom, smeštajem i lokacijom kreću se oko 150 evra za dan.

Nakon skijanja, sankanja ili šetnje zlatarskim proplanicima za sve posetioce otvorena su vrata svih hotelskih restorana, u kojima su cene u odnosu na susedni Zlatibor drastično niže.

Ručak za četvoročlanu porodicu u restoranu košta oko 4.000 dinara, dok je porcija palačinaka 400, a domaća kafa 160 dinara.

Da se na Zlataru može jesti i piti za male pare, a uz sve to i uživati u prirodnim lepotama potvrđuje nam i porodica iz Beograda koja je spojila praznike sa vikendom i došla da se odmori.

- Zaista nam je prelepo ovde, mir i tišina, a priroda kao iz bajke. Cene su pristupačne, a dečica uživaju na snegu. Naše je najlepše, ovakvu lepotu nemaju ni Alpi - kažu naši sagovornici.

Ono što turiste u ovom periodu najviše privlači jeste skijalište "Briježđa" nadomak Nove Varoši, koje je početkom februara otvorilo vrata za sve koji uživaju u ovom sportu. Pre nekoliko dana otvorena je i prva "ski staza uz domaće radinosti", na kojoj "žica" uz padinu brda izvlači polaznike škole skijanja i rekreativce.

Na skijalištu rade i topovi za veštači sneg

Cena dnevnog ski pasa za odrasle je 1.200, a poludnevnog 600 dinara. Za decu je dnevni 800, a poludnevni ski pas 400 dinara. Povoljno se može iznajmiti i ski oprema, a radi i škola skijanja sa lincenciranim instruktorima.

- Mada je početkom februara bilo obilnih padavina rade i topovi za veštački sneg, a na ruku nam idu i večernji mrazevi. Na stazi je trenutno više od 40 centimetara utabanog snega, pa će skijanja biti i u martu- rekao je Salih Turkmanović iz Skijališta "Zlatar".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set