• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.Gligorijević

01.03.2023

13:44

TODOSIJEVIĆI IZGUBILI SVE, ALI NISU OSTALI SAMI! Na zgarištu doma rodila se nova nada, pomoć stiže NEĆE BITI BESKUĆNICI?! (FOTO)

Z. Gligorijević

Vesti

TODOSIJEVIĆI IZGUBILI SVE, ALI NISU OSTALI SAMI! Na zgarištu doma rodila se nova nada, pomoć stiže NEĆE BITI BESKUĆNICI?! (FOTO)

Podeli vest

Obradinka Todosijević sa svojom decom, petomesečnom bebom i devetogodišnjim sinom Markom, čija je porodična kuća u Kremnima kod Užica izgorela u utorak, privremeno je smeštena kod tetke u Užicu.

Njen muž Nebojša i majka Stanojla se oporavljaju u užičkoj bolnici od opekotina koje su zadobili u ovom požaru. Grad Užice je za prvu pomoć ovoj porodici izdvojilo milion dinara i javna preduzeća će pomoći u svim radovima. Obradinka ili Olja kako je svi zovu u Kremnima kaže da su potpuno materijalno uništeni.

- Za deset minuta sve je nestalo. Jedino je dobro što smo svi živi - kaže sa drhtavim glasom Olja.

Foto: Z.G.

 

Ona podseća da je bila napolju kada je došlo do požara.

- Izašla sam da nahranim ovce. Odjednom sam videla dim iz kuće i čula kako je nešto jako puklo. Onda je muž sa bebom u rukama istrčao kroz balkon, a i majka je izašla. Nebojša se onesvestio nakon toga. Došli su vatrogasci, ali bilo je kasno, sve je izgorelo, sve što smo imali – dodala je Olja.

Kaže da je došlo do eksplozije plinske boce, ali da ne zna šta je uzrokovalo eksploziju

- Muž mi je rekao da je bilo prvo neko šištanje, a onda eksplozija. Plinska boca je bila u šporetu, ali šporet je bio isključen. Imali smo struje. Stvarno ne znam šta je uzrokovalo da boca eksplodira. Vatra je brzo zahvatila lamperiju, nameštaj i sve ostalo. Muž je sa bebom u rukama razvalio vrata na balkonu i iskočio. Beba ima malo opekotina po čelu, muž opekotine drugog stepena po glavi i rukama, a majka opekotine prvog stepena. Htela sam da ih obiđem, ali posete nisu dozvoljene. On
nema telefon, evo ga kod mene, a moj telefon je izgoreo u požaru. Lekari kažu da su dobro i da će za koji dan izaći – kaže Olja.

Foto: Foto: Z. Gligorijević

 
Mama sad smo beskućnici

Nakon požara Olja je sa bebom u rukama koja je bila samo u bodiću, potpuno bespomoćno gledala kako joj nestaje nešto što je sticano preko pola veka. Od objekta koji je bio pola brvnara, pola od cigle, ostalo je samo zgarište.

- Skoro dva sata sam stajala i gledala u zgarište. Došao je i sin Marko. On je bio tada u školi. Bole me njegove reči: „Majka, mi smo sada beskućnici“. Ali, sada vidim da ne treba da se brinemo. Ima dobrih ljudi. Mnogi su sakupili pomoć u odeći, a već su se javile neke firme za prozore i vrata. U Užicu ćemo biti dok Nebojša i majka ne izađu iz bolnice, a onda nam je vlasnik pilane, kod koga radi moj muž, dao da nekih 15 dana koristimo njegovo vikendicu u Kremnima. Hvala dobrim ljudima – kaže Olja.

Foto: Foto: Z. Gligorijević

 
Od grada Užica milion dinara

Todosijeviće je posetila i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

- Doneli smo odluku da porodicu pomognemo sa milion dinara, a javna preduzeća će pružiti pomoć čim vreme dozvoli da se rasklone ostaci kuće i sve što bude trebalo. Već su nam se javile i neke firme koje žele da pomognu. Bitno je što pre da zbrinemo ovu petočlanu porodicu – rekla je gradonačelnica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Klaus

pre 1 godinu

Ventil na boci mora da se menja često menja se celokupna boca a ne ventil ako nije dugo menjana boca moguće je da je zbog toga ali je čudno zbog čega bi eksplodirala ako već nije došlo do neke varnice

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set